. Ma Auguszta napja van.
Rendőrök is segítettek eladni az Ócsán újracsomagolt romlott élelmiszert
2016-08-19 13:37:43
Rendőrök is segítettek eladni az Ócsán újracsomagolt romlott élelmiszert

Rendőrök is segítettek eladni az Ócsán újracsomagolt romlott élelmiszert

Gyugyi Csilla elmondta, hogy a bűnszervezet - amelynek tagjai között négy rendőr és egy állatorvos is volt - egy élelmiszer-megsemmisítéssel foglalkozó ócsai céghez szállított termékek nagyüzemi mértékű átcsomagolásában és ismételt forgalomba hozatalában vett részt.
    

A cég különböző áruházláncoktól szerződés alapján vett át lejárt, illetve a lejárathoz közeli szavatosságú élelmiszereket: tejtermékeket, nyers húst, felvágottakat, édességet, kávét. Ezeket a termékeket, valamint a hatóság által lefoglalt élelmiszereket szigorú eljárási rend alapján meg kellett semmisíteniük, ám 2011-ben a céget irányító vádlott úgy látta: az élelmiszerek egy része még értékesíthető lehet - ismertette a vádirat lényegét a szóvivő.
    

A cégvezető a többi vádlott közreműködésével megszervezte a lejárt szavatosságú áruk ismételt forgalomba hozatalát. Az alkalmazottak kiválogatták a még eladható termékeket, majd ezeket a viszonteladással, kiskereskedelemmel foglalkozó vádlottak, valamint a környékbeli lakosság előre egyeztetett időpontokban megvásárolták. A viszonteladók között egy rendőr is volt.
    

A megsemmisítésre szánt áruból nagy tételben vásárolt egy törökbálinti cég is, amelynek raktárában hígítóval lemosták a csomagolásra nyomtatott lejárati időket. Ezután átcsomagolták, és érvényes fogyaszthatóságot mutató dátumot nyomtattak az élelmiszerekre, így hozták újra forgalomba. A raktár hulladékkal, lomokkal szennyezett volt, a rendetlenséget egerek és patkányok tetézték.
    

A lejárt szavatosságú termékek forgalomba hozatalát néhány rendőr és egy állatorvos is segítette - tette hozzá Gyugyi Csilla.
    

Az állatorvos a hozzá befutó panaszok ellenére sem rendelt el ellenőrzéseket, és az érintett rendőrökkel együtt az ócsai cégvezetőt előre tájékoztatta a várható hatósági ellenőrzésekről, hogy napokkal korábban "felkészülhessenek". 
    

A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség 2014 márciusában - a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának munkatársaival, a Készenléti Rendőrség, a Terrorelhárítási Központ és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közreműködésével - tíz helyszínen tartott házkutatást. Átfésülték az ócsai cég székhelyét, telephelyét, továbbá az átcímkézett árukat értékesítésre átvevő emberek dabasi, felsőpakonyi, törökbálinti és budaörsi raktárait.
    

Több mint 250 tonna, több tízezer tétel élelmiszert találtak és foglaltak le. A bűnszervezet tagjai közül négyen korábban előzetes letartóztatásban voltak, ám már mindannyian szabadlábon védekezhetnek - tette hozzá a szóvivő.


MTI

További híreink
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Keresztül a téli Vértesen
A Vértesben elég sokat jártunk, de télen még soha, így felkerekedtünk, hogy megnézzük eme szép és változatos hegyvidéket február elején.
2024-02-13 17:37:46, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
A közel 80 éves Földes László „Hobo” kapta a Petőfi Zenei Díj Életműdíját
Földes László, Hobo a Hobo Blues Band alapítója kapja a Petőfi Zenei Díj Életműdíját idén, írja a hirado.hu. Az Életmű Gálát február 3-án közvetítik a Duna TV-n.
2024-01-18 12:09:38, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kam...
Bővebben >>