. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Remete-Vég Katika levele férjéhez
2012-02-16 11:45:56
Remete-Vég Katika levele férjéhez

Remete-Vég Katika levele férjéhez

Remete-Vég Béla feleségének - Kati néni – nyílt levelét közöljük.

 

Remete-Vég Béla!

Sajnos nem tudom a megszólításban azt írni, hogy kedves.

Most találtam rád, miután már hetek óta keresünk. Még a rendőrségen is jártunk, hogy eltűntél. Eleinte nem is akartak foglalkozni a bejelentésemmel, mert ismernek, tudják, majd előkerülsz. De nem kerültél elő.

Mi itthon várunk a gyerekekkel. Persze nem hiányzik az állandó zsörtölődésed, a különvéleményed, hogy meglássuk jó lesz, adjunk időt, nem lehet mindent egyszerre rendbe tenni. Itthon sem sikerül kis háztartásunkban, hát még a nagyban. Az országéban. Folyton csak papoltál, ne költekezzek, nem kell a gyerekeknek mindig valami ruhát, cipőt venni, nem kell annyi zöldséget, gyümölcsöt adni nekik, sokkal egyszerűbben, tésztával, krumplival is jól lehet lakni, az meg ugye mennyivel olcsóbb. Hiába mondogattam, a gyerekek fejlődésben vannak, nem lehet őket egyoldalúan etetni. Persze, ha már volt itthon ilyen, akkor te is ettél belőle, pedig neked semmi szükséged nem lett volna már rá. A te munkádhoz bizony elég lett volna a zsíros kenyér is, de ugye azt már nem, ha van itthon, akkor te is.

Megláttam a leveled, amit a miniszternek írtál. Most remélem jobb a lelkednek, hogy végre világgá kürtölhetted, amit itthon mindig a bajszod alatt morogtál. Mondhatom, szépen levezetted, hogy milyen ügyesen megoldottad az életed, milyen jól tudsz gazdálkodni. És mi van velünk? Én is minimálbérre vagyok bejelentve, de most már csak az én keresetem van. Ráadásul a januári fizetésem 8 ezerrel csökkent. Én mit csináljak? Nekem fizetni kell a fűtést, a gyerekek mégsem fagyhatnak meg! Nem tudják a leckéjüket se megírni, ha itthon hideg van, mire hazaérnek, már fel kell kapcsolni a villanyt is. Könnyen beszélsz badarságokat, függetlenítetted magad a szolgáltatóktól a kalyibádban, de én mit csináljak? Nekem itt élnem kell a gyerekekkel, a te gyerekeiddel is!

Egészségesen étkezel? Mint az ősemberek, gyűjtögetsz? Mit is, ha jól olvasom, még üvegeket is visszaváltasz, így teszel szert plusz pénzre, hogy bebizonyítsd, meg lehet élni 47 ezer forintból, sőt még megtakarításod is lesz. Könnyű függetlenítened magad, rám hagyni minden terhet. Hát nem lehet megélni! Ha egyszer valamikor bevállaltad a családot, akkor igenis felelősséggel tartozol, minden téren. Ne a miniszternek bizonyíts, hanem nekünk, akik állítólag a családod vagyunk.

Megismétlem, nem lehet megélni belőle. Ha egyedül lennék, akkor sem. Nem lehet visszahozni az ősközösségi állapotokat. Béla! Tudd meg, a XXI. században élünk, rendes fedél kell a fejünk felé, ne legyen luxus a világítás és télen a fűtés. Ne legyen luxus, hogy a gyerekek egészségesen egyenek, legyen meleg holmijuk, tudjanak iskolába járni. Tetszik, nem tetszik, azonnal gyere haza, és élj úgy, ahogy egy normális embernek élni kellene!

Képzelem, most, hogy belepett a hó mindent, még tisztálkodni se tudsz, még hóval se, mert hideg van. A munkahelyeden sem tudod ezt megoldani, mint régen tetted. Hogy oldod meg a mosást ebben az időben? Spórolás, spórolás, spórolás. Nekünk is kijut belőle, most, hogy a minisztered áldásos tevékenysége  miatt csökkent a fizetésem. De nem adom fel, ahogy téged is megtaláltalak, megtalálom annak módját, hogy a leveled és a válaszomat elküldjem a Gyurinak is!

                                                               Remete-Vég Katika

 

ELŐZMÉNYEK:

 

Remete-Vég Béla levele Matolcsy Györgyhöz

 

Remete-Vég Béla levele Gíró-Szász Andráshoz

További híreink
Hatalmasat bukott a kormány
Hatalmasat bukott a kormány, mert az, hogy a népszavazás érvénytelen lett, bizony elveszítette a népszavazást, hiszen nem jött össze az ami a célja lett volna, hogy az ér...
2016-10-03 17:11:56, Hírek, Publicisztika Bővebben
A manipuláció kiszolgáltatott áldozatai
Információ vagy demagógia? Fejlődés vagy leépülés?
2015-09-27 08:28:13, Hírek, Publicisztika Bővebben
A történelem ne ismétlődne? Dehogynem…
Hofi már a rendszerváltás utáni egyik előadásában arról kesergett, hogy régen, ha az ember kitalált egy közéleti poént, hónapokig mondhatta. Ma bezzeg, ha reggel kitalál ...
2014-07-03 12:18:53, Hírek, Publicisztika Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>