. Ma Gedeon napja van.
Remete-Vég Béla nyílt levele Gíró-Szász Andráshoz
2012-02-03 12:20:46
Remete-Vég Béla nyílt levele Gíró-Szász Andráshoz

Remete-Vég Béla nyílt levele Gíró-Szász Andráshoz

Szia Bandikám!


Hallom milyen jó üzletet kötöttél! Tényleg 1 milliárdért kell tanácsot adnod? Váó! Úgy is mondhatnám, je-je-je. Fantasztikus. Hogy csináltad? Ja tudom, szóvivője vagy a kormánynak! Áhám. Bár mondtad,- nyílt pályázaton indultál. Kezdtem örülni, milyen böcsületesek vagytok. Csak az a baj, hogy te voltál az egyedüli induló! Egy világ omlott össze bennem. Hogyan lehetséges ez? Csak te tudtál róla? Kis hamis, tudom én ám, hogyvan ez! Szóltak, hogy nyújtsd be a papírokat, eljött az idő, ugye?


Na és tényleg, milyen tanácsot kell adni három éven át, havi 29 millióért? Királyság. Pfú de jó tanácsok lesznek, abban biztos vagyok. Javasolhatok én is valamit? Mond má' meg kérlek a Matolcsy Gyurinak, hogy ne nézzen már állandóan balra is, meg jobbra is! Próbáljon meg, egyenesen a szemünkbe nézni, mert már nagyon idegesek vagyunk itt vidéken. Na jó, szóval milyen tanácsot kell adnod 29 millióért? Jaj Istenem, olyan jó kimondani ezt a számot: H U S Z O N K I L E N C M I L L I Ó forintos pénzecske, minden hónapban!


Kérdezték tőled a TV-ben – valami Olga nevű nő -, hogy nem érzed-e cikinek ezt a „juttatást”? Hát milyen naiv a hölgyike! Hogy éreznéd már cikinek, vagy kellemetlennek?! Én se érzeném annak, dehogyis! Ez nem ciki, vagy kellemetlen, hanem KU…VA jó érzés!!! Irigyellek ám Bandi!


Lesz majd Tahiti, Bali, luxusautó is belőle? Tudod én itt lakok a kalyibámban, mert most bizonygatom a Gyurinak, hogy 47 ezerből meg lehet élni havonta. Pfú, mit művelnék én havi 29 millióból. Márvány kalyibát építtetnék a többi kalyiba-lakónak itt a fák között!


Tudod mit találtam még ki. Egy jó tanácsot! Ha gondolod küldhetnél egy kis pénzt, mert ez ám az igazán jó tanács! Ja, és Spórolhatsz is! Tudod, hogyan? Vegyetek fel a céghez egy kommunikációs diplomával rendelkező, frissen végzett egyetemistát, vagy fősulist, adjatok neki havi 250 ezer bruttó fizetést. Két titkárnőt, akik adminisztrálnak, havi bruttó 100 – 100 ezerért. Jaj nem! Havi 47 ezer forintért per fő, hiszen Gyurkó megmondta ez is elég. Tehát a 250 ezer, meg a 94 ezer az összesen: 344 ezer forint. Levonjuk a 29 millióból, és máris megmarad neked 28 millió 656 ezer forint. No, milyen gázgazdász vagyok! Beférek a csapatba?


Amúgy értem én mért védted a mundért olyan hevesen. Ó, hát nekem is kéreggé változott volna a bőröm, ilyen zsíros megrendelésért? Ne viccelj már! Bármit bebizonyítok, sőt annak ellenkezőjét is! Simán meggyőzök bárkit, hogy nem lesz adóemelés, hogy az EU zsarol minket, hogy az egészségügy rendben van, hogy minden szupi-tutkó! Ennyi pénzért? Komolyan, még el is hinném!


Azért a főnököd a Vitya nagy franc ám! Tudtam én, hogy nem felejti el a „barátokat”. Én se szoktam. Múltkor az egyik kalyibás itt az erdőben hozott buksi kutyámnak egy kis husit, amit guberálás közben talált. Meg is háláltam! A minap az úri környéken jártam, és találtam egy üveg villányi típusjelzésű óbort. Valaki kidobta. Jó drága lehetett, de odaadtam neki. Látod, ha egyszer hálás vagyok, akkor micsoda áldozatot tudok hozni? Ez a nem semmi!


Bandi! Na, most komolyan, mit fogsz kezdeni ennyi pénzzel? Istenem, de jó lehet tanácsot adni. Amúgy az milyen költségekkel jár? Elég, ha telefonon adod a tanácsokat, vagy le is kell írni? Mert ugyebár akkor van tinta- és papírköltség is!


Tényleg, a Malév ügyben milyen tanácsot adnál? Tudom ám én! Nem vagyok hülye, ezt kikérem magamnak! Szóval: csontváz volt a gépekben. Ezért nem tudnak felszállni. Jelenleg tart a bűnügyi helyszínelés. Nyugalom, minden rendben lesz, a hős nyomozók megoldják a rejtélyt, és hamarosan újra felszállnak a gépek. Aztán úgy sem lesz semmi, de mindegy, kit érdekel, úri huncutság ez az utazgatás! Nem magyarnak való dolog! Szerintem a határokat is zárjuk le, olyan jól ellenénk itt és akkor Moszkva, akarom mondani Brüsszel se látna minket. Be tudnánk bizonyítani, hogy a sötét, idegen hatalmak, titkos társulások, és gazdaságossági emberkék akarják a mancsukat rárakni a vízkészletünkre!!! Meg valami kőművesek, olyan szabadfélék! Hát, nem? Bandi, jut eszembe: víz! Vigyetek már el Hajdúszoboszlóra legközelebb, még sosem voltam! Bocsánat, az is már idegen hatalmak kezében van? Vagy, mégsem olyan fontos nekik a Hortobágy közeli város? Nem értem én ezt, de vigyél már el! A medencében is tudnék nagyon jó tanácsokat adni!  


A másik! Tényleg 2015-ig kapod a juttatást? Anyám, de jól kitaláltátok! Ha Vitya már nem lenne, te továbbra is adhatod a tanácsot 2014 után! De akkor majd kinek? Én tudom. Ha változnak a szelek, akkor állj ki egy kakasdombra és ordítsd: Emberek, fogadjátok meg a tanácsomat, ráadásul igazat mondok!

 

Remete-Vég Béla

 

Remete-Vég Béla levele a gazdasági miniszterhez

További híreink
Hatalmasat bukott a kormány
Hatalmasat bukott a kormány, mert az, hogy a népszavazás érvénytelen lett, bizony elveszítette a népszavazást, hiszen nem jött össze az ami a célja lett volna, hogy az ér...
2016-10-03 17:11:56, Hírek, Publicisztika Bővebben
A manipuláció kiszolgáltatott áldozatai
Információ vagy demagógia? Fejlődés vagy leépülés?
2015-09-27 08:28:13, Hírek, Publicisztika Bővebben
A történelem ne ismétlődne? Dehogynem…
Hofi már a rendszerváltás utáni egyik előadásában arról kesergett, hogy régen, ha az ember kitalált egy közéleti poént, hónapokig mondhatta. Ma bezzeg, ha reggel kitalál ...
2014-07-03 12:18:53, Hírek, Publicisztika Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kam...
Bővebben >>