. Ma Emma napja van.
Pintér meg akarja változtatni a tököli börtön nevét
2015-11-26 07:49:05
Pintér meg akarja változtatni a tököli börtön nevét

Pintér meg akarja változtatni a tököli börtön nevét

Fotó: panoramio.com


Pintér Sándor kormányzati portálon közzétett rendelettervezete az intézet a Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet nevet venné fel.


Mint írta, az intézet gyakorlata nem felel meg a büntetések, az intézkedések, egyes kényszerintézkedések és a szabálysértési elzárás végrehajtásáról szóló szabályozásnak. Az ugyanis kimondja, hogy csak a büntetés-végrehajtási intézet működése érdekében lehet felnőtt korúakat elhelyezni a fiatalkorúak bv-intézetében.


A tököli intézet kapacitása nagyobb, mint ahány fiatalkorút elhelyeznek ott, miközben a többi intézet túlzsúfolt - jegyezte meg a tárcavezető, aki arra is kitért: a hatályos szabályozás lehetőséget ad arra, hogy a fiatalkorúakat ne csak önálló intézetben lehessen elhelyezni, hanem a felnőttek intézete külön épületében vagy épületszárnyában is.


MTI

Utoljára frissítve: 2015-11-26 07:49:40

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az egyik legnépszerűbb megoldás ablakok, erkélyajtók esetében: a bukó-nyíló nyitásmód
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghatározza a kényelmet, a komfortot és a használat egyszerűségét...
2024-03-27 10:19:44, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>