. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Öt pénzintézetet akart kirabolni, majd megölt egy nőt, nehogy lebukjon
2015-05-12 16:52:01
Öt pénzintézetet akart kirabolni, majd megölt egy nőt, nehogy lebukjon

Öt pénzintézetet akart kirabolni, majd megölt egy nőt, nehogy lebukjon

 
A férfi 2013 májusában Budaörsön kifigyelte, hogy a takarékszövetkezetben a reggeli órákban éppen nem volt ügyfél. Belépett a pénzintézetbe, ahol egy maroklőfegyverhez megtévesztésig hasonló tárgyat fogott a pénztárosra, átadott egy papírtáskát és hangosan többször felszólította, hogy minden pénzt tegyen bele. Az alkalmazottak félelmükben a pénztárban lévő 2,3 millió forintot átadták a férfinak, aki a pénzzel az utcára futott és eltűnt. 2013 júniusában visszatért ugyanebbe a takarékszövetkezetbe, és kísértetiesen hasonló módon 1,7 millió forintot rabolt el. 
 
A férfi 2013 szeptemberében egy horti takarékszövetkezetbe ment, ott pénzt követelve egy gázfegyvert fogott az alkalmazottakra. Azért, hogy nyomatékosítsa fenyegetése komolyságát, a levegőbe is lőtt. A pénzintézet dolgozói félelmükben 3,3 millió forintot adtak át férfinak.
 
2013 júniusában egy gyáli takarékszövetkezet fegyveres rablását is megpróbálta, azonban a pénztáros magára zárta a pénztárhelyiség ajtaját. A férfi nem próbálta meg az ajtót kinyitni, hanem sarkon fordult és sietve kiment a pénzintézetből. A pénztárban 13 millió forint volt.
 
Üllőn egy gáz-riasztó fegyvert fogott a pénztárosra, a pénztárhelyiségbe lökdöste, a levegőbe lőtt, közben pénzt követelt. A pénztáros azonban ellenállt, megragadta a férfi karját és dulakodni kezdtek, miközben a pénztáros a földre zuhant. A férfi végül pénz nélkül elmenekült az épületből.
 
2013 októberében végül elfogták, azóta előzetes letartóztatásban van. Korábban emberölés bűntette miatt emelt vádat ellene a Pest Megyei Főügyészség. A vádirat szerint megfojtotta és az ágyneműtartóba rejtette nőismerősét, mert tartott tőle, hogy leleplezi a fegyveres rablásokat.
 
Forrás: Pest Megyei Főügyészség
 
További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>