. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Örs Csapatkupa a Budaörsi Városi Sportcsarnokban
2014-01-10 09:52:53
Örs Csapatkupa a Budaörsi Városi Sportcsarnokban

Örs Csapatkupa a Budaörsi Városi Sportcsarnokban

Az Örs Íjász Kupa keretében 2014-ben már a hatodik alkalommal rendezi meg az Örs Íjász Klub országszerte elismert és népszerű versenyét, az Örs Csapatkupát a Budaörsi Városi Sportcsarnokban.
 
A verseny iránt évről évre nő az érdeklődés, ami több dolognak köszönhető: egy olyan egyedülálló csapatversenyről van szó a klubok számára, ahol az íjászok kortól és nemtől függetlenül alkothatnak csapatokat. A versenyzők élvezik ezt a nagy közösséget, ahol akár a serdülő korú versenyző is egy csapatban szerepelhet a felnőtt országos bajnokkal.
 
A Örs Íjász Klub tagjai önzetlen, magas színvonalú és jó hangulatú munkájukkal olyan hangulatot teremtenek a sportcsarnokban, amelyre minden vendég szívesen emlékszik és tér vissza immár évről évre. A verseny döntőinek lebonyolítása egy rangos nemzetközi versenyen is megállná a helyét: élvezetes, látványos, külső szemlélő számára is jól követhető.
 
 
A klub saját csapattal, csapatokkal a versenyzésből is kiveszi a részét. Az eddigi legjobb helyezés egy negyedik hely 2013-ban, a sűrű és erős mezőnyben. 
 
Az idei év ismét csúcsot hoz a részvevők számában: 148 nevezés érkezett a kvalifikációs versenyre, amely szombaton, január 11-én zajlik. 2014-ben 10 versenyző indul az Örs Íjász Klub színeiben.
 
A verseny megrendezésében Budaörs Város Önkormányzata évek óta támogatja az egyesületet.
A verseny a következőképpen zajlik:
 
Szombaton kerül sor az úgynevezett rangsoroló fordulókra. Az itt elért eredmények alapján kerülnek kiemelésre a csapatok és kerülnek be csoportokba, ahol körmérkőzések zajlanak. Ezek végeztével a csoportelsők küzdhetnek a legjobb helyezésekért.
 
Idén a szombati versenynap egyben kvalifikációs verseny is a 2014. évi terem Országos Bajnokságra. Délelőtt a gyerek, serdülő versenyzők, valamint tradicionális és vadászíjász kategóriában a kadet, ifi és felnőtt versenyzők indulnak. Délután pedig a csigás, olimpiai és barebow kategória kadet ifi felnőtt és szenior korosztályú versenyzők állnak a lővonalhoz.
 
Vasárnap délelőtt zajlanak a csapatversenyek, fél 12 után pedig a már említett látványos döntők csigás- és olimpiai íj fegyvernemekben.
A belépés díjtalan! Minden érdeklődőt sok szeretettel várnak a szervezők.
További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>