. Ma Stefánia napja van.
Orbán Viktor lemond a mai napon
2012-07-17 13:32:39
Orbán Viktor lemond a mai napon

Orbán Viktor lemond a mai napon

Orbán Viktor lemond a mai napon, ha korábbi kijelentését komolyan gondolta. Az MSZP a mai sajtótájékoztatóján hivatkozott arra, amit Orbán egy korábbi zártkörű fideszes beszélgetésen fogadalomként tett: "ha az IMF jön, én megyek!".

 

A miniszterelnöknek volt már saját magával kapcsolatosan olyan megjegyzése, hogy "ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok" - akkor most jól figyeljünk!

 

Mivel az IMF megérkezett, a mai napra úgy lehet tekinteni, hogy ez Orbán miniszterségének utolsó napja. Az MSZP sajtóértekezletén arról is szót ejtettek, hogy az államfő mai távozását szeretnék megünnepelni, amire pezsgővel és aprósüteménnyel is készültek. Ahogy számos média beszámolt róla, és maga a miniszterelnök is említette, ideje elmennie pihenni, lemerült akkumulátorait feltölteni.

 

Vagyis már két okból is távozhat - azért mert szabadságra megy, vagy netán amiatt, mert komolyan veszi saját ígéretét. Az utóbbi esetben hosszabb ideig nélkülözhetjük áldásos tevékenységét.

 

A teljesség igénye nélkül csak néhány konkrét eset, ami ténykedésének, a 2/3 vezetőjének köszönhető:

  • félmillió munkanélküli és igazságtalan adórendszer,
  • a söralátét méretűre ígért adóbevallás, amelyről a fideszes Varga Mihály azt mondta, ilyen bonyolultat még ő sem látott,
  • huszonhat hónap alatt huszonhat új adó...

A Societas fiatal vezetője, Bihal Dávid a mai sajtótájékoztató során elmondta, hogy a kormány az elmúlt két évben annyira ellehetetlenítette a fiatalok életét, hogy ma minden negyedik más országban készül letelepedni. Ezért tisztelettel megkérte Orbán Viktort, amennyiben számára fontos a saját szavahihetősége, és netán ő is elhagyná az országot - ahogy eddig 250 ezer fiatal - vigyen magával még egy embert - ez, javaslata szerint akár Matolcsy György is lehet, de Hoffmann Rózsa hiánya sem keletkeztetne űrt.

Hírhatár információ
Címlap fotó: origo.hu

 

 

Utoljára frissítve: 2012-07-17 18:50:22

További híreink
Dabasról kerül a Parlament elé az ország karácsonyfája
Egy dabasi család felajánlása nyomán a Pest megyei településről szállítják a budapesti Kossuth térre az ország karácsonyfáját pénteken.
2015-11-27 11:46:32, Hírek, Fókuszban Bővebben
Csecsemő és az édesanyja szenvedett szén-monoxid-mérgezést Budakalászon
Három hónapos csecsemő és az édesanyja szenvedett szén-monoxid-mérgezést szerda reggel Budakalászon, a Budai úton. Az anyát és gyermekét – a vérükben mért szén-monoxid-sz...
2015-11-26 08:19:50, Hírek, Fókuszban Bővebben
Kukásautó gázolt Cegléden
Kukásautó gázolt gázolt el egy kerékpárost Cegléden A kerékpáros a teherautó alá esett és súlyos sérüléseket szenvedett.
2015-11-26 08:03:47, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy dabasi család felajánlása nyomán a Pest megyei településről szállítják a budapesti Kossuth térre az ország...
Bővebben >>