. Ma Emma napja van.
Ócsára költöznek a devizások majd ha hull a hó
2012-07-31 08:37:37
Ócsára költöznek a devizások majd ha hull a hó

Ócsára költöznek a devizások majd ha hull a hó

Többször beszámoltunk az ócsai lakópark építésének részleteiről, amit a kormány a bedőlt devizahitelesek elhelyezésére kíván létrehozni. A beruházás lassan készül mint a Luca széke, számol be a Blikk mai cikkében, valószínűleg azért is, mert a jó munkához idő kell!


Csak erre gondolhatunk, hiszen az önkormányzat már hónapokkal korábban megszerezte az építéshez szükséges engedélyeket, számolt be erről elsők között, korábban meglenet cikkünkben Horváth Tamás, Ócsa alpolgármestere.

 

Akkor még úgy látszott tartható lesz a módosított határidő, csakhogy most más okok miatt ujból csúszik a határidő, - a pályázók túl drágán vállalták volna a házak felépítését, ezért újabb közbeszerzési pályázatot kell kiírni az előző érvénytelensége miatt.

 

A lakóparknak az eredeti tervek szerint már fél éve készen kellett volna lennie, ehelyett ami az építkezés helyszínén jelenleg látszik egy gazzal benőtt terület -  a nagy magyar ugar egy részlete 68 hektáron, ugyanennyi felállított villanyoszloppal, és a munkálatok ezzel egyenlőre be is fejeződtek.

 

Feltételezve, hogy a napokban lezáruló újabb pályázat sikeres lesz a lakópark első házai, már legjobb esetben is csak novemberre készülhetnek el. Viszont Időközben az eredeti tervek is jócskán megváltoztak.

 

Már az első ütemben is tervezett 80 négyzetméter alapterületű házak, csak 50 négyzetméteresek, illetve nem tégla, csak könnyűszerkezetesek lesznek. Az ingatlanban nappali, háló, fürdő, konyha, éléskamra kerül kialakításra és ezt foglalja keretbe egy 5 négyzetméteres „kényelmes” terasz.

 

A "kibuc" rendszerű telepen a házakhoz tartozó kicsinyke földterület önálló konyhakerti gazdálkodásra is lehetőséget nyújt.

 

Az már látható, Orbán újabb, egy tavalyi jól hangzó ígérete szállt el, a 2012 márciusára tervezett teljes lakópark megépítésének, kulcsrakész átadásának elmaradásával.

 

Hírhatár-információ

fotó: Blikk

Utoljára frissítve: 2012-07-31 08:48:34

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az egyik legnépszerűbb megoldás ablakok, erkélyajtók esetében: a bukó-nyíló nyitásmód
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghatározza a kényelmet, a komfortot és a használat egyszerűségét...
2024-03-27 10:19:44, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>