. Ma Emma napja van.
Nem megállították, felgyorsították a kilakoltatásokat!
2012-10-27 09:53:11
Nem megállították, felgyorsították a kilakoltatásokat!

Nem megállították, felgyorsították a kilakoltatásokat!

A kilakoltatások felgyorsulásáról adott hírt szombaton a Magyar Szociális Fórum (MSZF). Az emberi jogokért küzdő szervezet azzal hozta összefüggésbe a történteket, hogy hitelezők és végrehajtóik még a december 1-én életbe lépő téli moratórium előtt meg akarják szerezni a jelzálogba adott ingatlanokat.
 
Az MSZF pénteken arra kérte a kormányt, hogy hozza előbbre a moratórium időpontját, és már most tiltsa meg a kilakoltatásokat, de a kormány válaszolt.
 
A kilakoltatásra ítéltek között szerepel az MSZF egyik szervezője is. Kovács Istvánt érdi otthonából akarják kirakni október 31-én, szerdán reggel.  Az MSZF szolidaritási tüntetésre hívta az embereket (lásd a részleteket).
 
A helyszínről származó jelzés szerint Budapest XIII. kerületében egyetlen nap alatt fél tucat családot lakoltattak ki, köztük egy asszonyt, aki társadalmi aktivistaként állt ki a kilakoltatások ellen.
 
Az otthonvesztés nem csak a devizahiteleseket fenyegeti, hanem önkormányzati bérlakásokból is tömegesen teszik ki a fizetésképtelenné vált embereket. A XV. kerületben egy nyolctagú család kapott felszólítást, hogy fizessen, vagy távozzon otthonából november végéig.
 
Hírhatár - MSZF

Utoljára frissítve: 2012-10-27 09:58:00

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az egyik legnépszerűbb megoldás ablakok, erkélyajtók esetében: a bukó-nyíló nyitásmód
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghatározza a kényelmet, a komfortot és a használat egyszerűségét...
2024-03-27 10:19:44, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Mindannyiunk leghőbb vágya a fiatalos, vonzó megjelenés, és ebbe beletartozik az élénk tekintet, a jól ápolt, ...
Bővebben >>