. Ma Laura napja van.
Néhány ötlet kezdő számfestőknek
2023-09-21 10:52:30
Néhány ötlet kezdő számfestőknek

Néhány ötlet kezdő számfestőknek

De ha úgy gondolod, hogy egyikre sem emlékszel, vagy nem is volt ilyen tapasztalatod, akkor olvass tovább, mert néhány tanács fog következni, amelyet kezdő számfestőként biztosan hasznosnak ítélsz majd.

 

Egyszerűbb képek, kevesebb szín

 

Először érdemes olyan képet választani, amely akár kisebb méretű, kevesebb színnel dolgozik és egyszerűbb mintákat ábrázol. Ilyeneket találhatsz az Otthonihobbi.hu olcsó számfestő kategóriájában, ahol időről időre leakcióz a webáruház néhány számfestőt. Ha még nem végeztél ilyen kreatív tevékenységet, akkor lehet, hogy érdemesebb először ilyen akciós képet választani, majd ezt követően, ha már gyakorlottabbá váltál, beruházhatsz drágább készletekbe.

 

Ha vannak kedvenc színeid, akkor választhatsz ezek alapján is, hiszen biztos, hogy ha a kedvenc színeidet tartalmazza a kép, akkor nagyobb élvezettel veted majd bele magad a munkába, amely nem is munka, hanem szórakozás. Amikor elkészül a remekmű, nagyobb valószínűséggel kerül ki a faladra, mintha más színekkel dolgoztál volna.

 

A megfelelő hely és idő megteremtése

 

Az alkotáshoz mindig nyugalom és lehetőség szerint csend kell. Sokan szeretnek ilyenkor elvonulni magányukba, mert akkor sokkal jobban el tudnak mélyülni a kreatív tevékenységben. A számfestés egyfajta meditatív állapotot eredményez, amikor sikerül az agyat lecsendesíteni és feldolgozni az aznap történteket, vagy egyszerűen csak nem gondolni semmire, csak az alkotásra, ami előttünk van.

 

Van, aki a reggeli, délelőtti órákban aktívabb, míg mások estére ébrednek fel igazán. Másrészt lehet, hogy épp egy melankolikus, elvontabb állapot lesz az, amely segít megteremteni az általunk vágyott festmény elkészítési körülményeit.

 

Tisztaság magunk körül

 

Mindenfajta kézműves tevékenység a dolgok kipakolásával jár, főleg a festés. Igyekezzünk magunk körül rendet tartani, még akkor is, ha csak egyedül élünk, hiszen a káosz nem feltétlen építő jellegű, még akkor sem, ha sokaknak ez a vonzó. Nem kötelező egy számfestő képet egy ültő helyünkben elkészíteni, több részletben is megoldható, ahogy kényelmes. A munka végeztével pakoljuk el a festékeket, és tisztítsuk meg az asztalt, ahol dolgoztunk, hagyjunk rendet magunk után.

 

Ha mindezek a feltételek teljesülnek, biztosak lehetünk benne, hogy sikerül teljes elménket lelassítani, ahogy ráhangolódunk a számfestés csodálatos világára és elmélyedünk az egyes színek által létrehozott formákban. Néhány óra, és kezdőkből igazi művészekké válhatunk. Az elkészült alkotások aztán felkerülhetnek valamelyik helyiség falára, vagy egy komódra, de akár ajándékba is adhatók rokonainknak, barátoknak. Fix, hogy nagy lesz az örömük, hiszen duplán kapnak ajándékot.

További híreink
Hogyan ápold a bőrt a könyöködön?
Ha a bőr kiszáradásáról van szó, akad a testünkön két olyan terület, melyre ez a probléma fokozottan jellemző: az egyik a sarok, a másik a könyök. Az utóbbi pedig különös...
2024-06-08 12:05:51, Hírek, Könnyű Bővebben
Egy kis segítség a meglepetés parfüm választáshoz
Szeretnéd meglepni a párodat egy parfümmel a születésnapja alkalmából? Nos, ez egy elég bátor vállalkozás, mivel parfümöt választani sokszor még magunknak is egy rendkívü...
2024-06-08 12:02:38, Hírek, Könnyű Bővebben
Mi az a lépés, amit sose hagyj ki festésnél?
Manapság egyre többen vállalkoznak arra, hogy saját maguk festik ki az otthonukat, ami teljesen érthető, hiszen mindenki a saját munkájában bízik meg a legjobban. Amikor ...
2024-05-14 19:48:40, Hírek, Könnyű Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A kiemelkedő színházi-, és utcaszínházi produkciók, valamint családi programok mellett pezsgő zenei élet várja...
Bővebben >>