. Ma Auguszta napja van.
Ne nevesd ki a részeg pasast!
2014-04-01 20:54:08
Ne nevesd ki a részeg pasast!

Ne nevesd ki a részeg pasast!

A K. J. ügyében a Budapest Környéki Törvényszék büntetőtanácsa ma kezdte meg a tárgyalást: a vád életveszélyt okozó testi sértés bűntette.
 
A Pest Megyei Főügyészség vádirata szerint a 46 éves férfi és a sértett is Pomázon laktak, szomszédok, régóta ismerik egymást, többször is italoztak együtt. A sértett 2013. március 26-án délután vásárolni ment; a boltban vett egy sört is, amit a bolt előtt elfogyasztván találkozott a vádlottal és egy másik férfival, V. Ferenccel. Ezután együtt ittak tovább a sört röviditallal kiegészítve, ennek köszönhetően pedig rövidesen mindannyian lerészegedtek. A vádlott a bolt előtti csevegés során még el is dicsekedett a sértettnek a bicskával, amit egy héttel korábban V. Ferenctől kapott ajándékba. 
 
Az italozás után mindhárman hazaindultak. Útközben összefutottak a vádlott élettársával. A férfi felajánlotta, hogy viszi a nő csomagjait, ezt azonban ő azzal utasította el, hogy „magadat is nehéz cipelned” (célozva arra, hogy élete párja igencsak felöntött a garatra), majd folytatta az útját hazafelé.
 
A sértett - vesztére - hangosan nevetni kezdett a nő megjegyzésén. A vádlott nem érezte át a helyzet komikumát, sőt, nagyon bedühödött: elindult az út másik oldalán haladó férfihoz azt kiabáltozva: „Rudi, meghalsz!”. Kivette a zsebéből a szép új bicskát és kétszer a sértett hasa felé szúrt, harmadszorra pedig sikerült is hasba szúrnia ivócimboráját.
 
Ezután a késelő valószínűleg a nagy megrázkódtatás levezetése céljából visszament a bolthoz italozni, a hasba szúrt férfi pedig hazabattyogott. Otthon tűnt fel neki, hogy a hasa vérzik, ezért értesítette a rendőrséget; egy ismerőse kórházba szállította, ahol megműtötték.
 
Forrás: Budapest Környéki Törvényszék
További híreink
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Keresztül a téli Vértesen
A Vértesben elég sokat jártunk, de télen még soha, így felkerekedtünk, hogy megnézzük eme szép és változatos hegyvidéket február elején.
2024-02-13 17:37:46, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
A közel 80 éves Földes László „Hobo” kapta a Petőfi Zenei Díj Életműdíját
Földes László, Hobo a Hobo Blues Band alapítója kapja a Petőfi Zenei Díj Életműdíját idén, írja a hirado.hu. Az Életmű Gálát február 3-án közvetítik a Duna TV-n.
2024-01-18 12:09:38, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghat...
Bővebben >>