. Ma Béla napja van.
'Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!' - üzeni Érd független jelöltje a jelenlegi polgármesternek
2014-09-16 13:44:02
'Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!' - üzeni Érd független jelöltje a jelenlegi polgármesternek

'Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!' - üzeni Érd független jelöltje a jelenlegi polgármesternek

Farkas Zsuzsanna, Érd hivatalos független polgármesterjelöltje kötetlen beszélgetés keretében tájékoztatta a helyi média képviselőit programjáról, valamint reflektált a jelenlegi polgármester, T. Mészáros András (Fidesz) kampányfogására is.
 
Több mint 2000 érdi lakos adta támogató aláírását Farkas Zsuzsannának, aki ezt várakozáson felüli jó eredménynek értékelte, és kiemelte: „a mai közállapotokat ismerve, ez igazán bátor tett, civil kurázsi volt az aláírók részéről.” Köszönetet mondott a támogató szervezeteknek a sikeres aláírásgyűjtésért.
 
A programjáról szólva kifejtette: „Érdet – a mostani városvezetés által kertvárosnak titulált alvóvárost – fel kell ébreszteni Csipkerózsika álmából.” Le kell számolni a „virágzó kertváros” álnok és hazug meséjével, és mielőbb neki kell látni a valódi munkának, amit az „Önökkel, Önökért, Érdért.” szlogennel fejezett ki.
 
Programja kialakítása során figyelembe vette azokat a kedvező adottságokat, amelyekkel Érd rendelkezik, de amelyek eddig nem kaptak kellő figyelmet. A város Budapest egyik legnagyobb értelmiségi „beszállítója”, és ez a státusz olyan potenciál, amit Érd javára is lehet és kell fordítani.
 
Farkas Zsuzsanna megragadta az alkalmat arra is, hogy reagáljon T. Mészáros András kijelentéseire, melyek a Városi Sportcsarnokban egy sportrendezvényen hangoztak el, és a városi televízió is sugározta őket. A polgármester kihívója az alábbi közleményt adta ki:
 
"A tegnapi napon, 2014.09.15-én - ami 2008 óta a demokrácia nemzetközi napja - a városi televízió vezető hírként hozta le T. Mészáros András és csapata szánalmas előadását a Városi Sportcsarnokban. Egész városvezetési politikájához és stílusához hű módon, gondolkozás és fenntartások nélkül felhasznált egy városi, köztulajdoni intézményt és egy sporteseményt aljas, politikai rágalmazási hadjáratához, azt állítva, hogy terveim között szerepel a nevezett intézmény bezárása. Úgyszintén, álszent módon, ezt a résztulajdonomban álló cég nyerészkedési céljaként próbálta beállítani. A leghatározottabban elutasítom ezeket a hamis vádakat és a T. Mészáros András féle szennyes eszközöket. Lévén, hogy egy városi sporteseményt használt fel, emlékezetébe szeretném idézni Coubertin báró szavait:
 
Tisztesség vagy te Sport!
...
A versengésnek görbe útjai
A hitvány fogásoksorsa büntetés.
És megvetéssel sújtanák, aki
A pálmát álnok csellel küzdené ki.
 
Lezárásként pedig csak egyszerűen felhívnám figyelmét a VIII-ik parancsolatra:
Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!"
 
Farkas Zsuzsanna kifejtette, hogy soha még csak nem is utalt arra, hogy az előző városvezetés által felépített, és a jelenlegi által sokáig meg nem nyitott sportközpontot be akarná záratni. Minden ezzel kapcsolatos állítás olyan hazugság, amely nagyon jól jellemzi a polgármester módszereit és tevékenységét. Mindebbe belekeverni munkahelyét pedig pont azt mutatja be, hogy a jelenlegi városvezetés gondolataiban a korrupció és a törvényi keretek feszegetése a legfontosabb momentum - mondta el a sajtótájékoztatón.
 
Az önkormányzati testület jövőbeli tevékenységéről azt mondta, véget kíván vetni az eddigi kamarilla-politikának, amely nem megbeszél, egyeztet, beavat, megnyer támogatókat, hanem kihirdet és uralkodik. Szemléletváltásra van szükség, tarthatatlan, hogy az önkormányzati képviselők választóikkal való kapcsolata csak a választási időszakra korlátozódik. Minden választott képviselőnek, pártnak és szervezetnek Érd fejlődéséért kell dolgoznia, pártállástól függetlenül. A polgármesterjelölt a város érdekében mindenki együttműködésére számít, és ígéretet tett, hogy vezetésével az érdi polgármesteri hivatal nem a politikai csatározások terepe lesz, hanem a várost, a lakosságot szolgálja.
 

Utoljára frissítve: 2014-09-16 13:49:54

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>