. Ma Auguszta napja van.
Nagyvillámon már várják a síelőket és a szánkózókat
2015-01-09 17:07:23
Nagyvillámon már várják a síelőket és a szánkózókat

Nagyvillámon már várják a síelőket és a szánkózókat

A Pilisi Parkerdő Zrt felhívta hírportálunk figyelmét, hogy a Visegrád feletti nagyvillámi sípályán már várják a síelni, szánkózni, sőt a hófánkozni vágyókat is. Az itteni nyolc pálya közül haton hóágyúval biztosítják a megfelelő, stabil, sportolásra alkalmas hóvastagságot.  
 
Sietni se kell annyira, mert a pályavilágítás lehetővé teszi a reggel 9-től este 9-ig tartó nyitvatartást, de pénteken és szombaton a zárás este 10-re kitolódik. A szánkózás ingyenes, de emellett az érdeklődőbbek kipróbálhatják a különleges élményt nyújtó hófánkózást is. Szerencsére a jégkár ezt a területet nem érintette, ezért is tud fennakadás nélkül üzemelni a sícentrum. A messzebbről érkezőket fűtött pályaszállás várja. 
 
 
A Pilisi Parkerdő Zrt. azt tanácsolja az autóval jövőknek, hogy a térséget Visegrád érintésével a Mátyás király és a Panorámaúton közelítsék meg, mert a 11-es főútból Visegrád előtt, a Várkernél kiágazó nyomvonal nehezebben járható. 
 
A hegység másik sícentrumát, a Dobogókőit sajnos a decemberi jégkár nem kerülte el. Mostanra sikerült ugyan itt is egy pályát és a felvonót szabaddá tenni, de még további helyreállítási munkákat kellene elvégezni. Az üzemeltetők örömmel fogadnak önkéntes segítőket, a 06-30-852-0340-es telefonon várják a jelentkezőket. Mivel Dobogókőn nincs hóágyú, ezért a szabaddá tett pálya használatához még legalább 10-15 cm vastag hórétegre lenne szükség. 
 
 
A Pilisi Parkerdő területén jelenleg nem áll rendelkezésre sífutásra alkalmas mennyiségű hóréteg, de a Nagy-Hárs-hegyi sífutóutat a Parkerdő munkatársai jégkármentesítették, így egy újabb hóesést követően az már biztonságosan használható. Megfelelő hóvastagság esetén a hűvösvölgyi Nagy-rét, vagy bármely erdei tisztás is kiváló terep lehet a sífutás kipróbálására.
 
Szerkesztőségünk felhívja a figyelmet, hogy ezen a hétvégén részben melegedhet az idő, de lehűlés és csapadék is várható!
 
A Pilisi Parkerdő Zrt újból felhívja a figyelmet a sokszor említett szabályokra.
 
  • Kijelölt sípályán soha ne szánkózzunk!
  • Mindig csak belátható helyeken, lejtőkön szánkózzunk!
  • Szánkózás és sífutás során is gondoljunk a többi, gyalogos erdőlátogatóra, különösen a gyerekekre és az idősekre!
  • A szabadban folytatott téli sportokhoz mindig öltözzünk megfelelően, lehetőleg vigyünk magunkkal váltóruhát és meleg italt!
  • Ködös időben, alkonyat után és viharos szél esetén semmilyen sporttevékenységet ne folytassunk az erdőben!
  • Lehetőleg ne induljunk egyedül az erdőbe!
  • Előre tájékozódjunk az időjárásról a köd, jegesedés vagy viharos erejű szél esetén halasszuk későbbre az erdei sportolást!
  • Csúszós turistautak esetén a túrabot, de még egy hosszúnyelű esernyő is jó szolgálatot tehet!
 
Fotók: Greguss Tamás
 
Kertész Z István
További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben
A látványos álviták után külön egyezséget kötött a Momentum és a DK
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kampánya mögé.
2024-03-02 16:17:16, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnö...
Bővebben >>