. Ma Márk napja van.
Nagy átvágás az eszközkezelő ígérete
2012-06-28 14:13:20
Nagy átvágás az eszközkezelő ígérete

Nagy átvágás az eszközkezelő ígérete

A kormányígéret szerint először 5, majd később 25 ezer megígért ingatlanvásárlásnak egyáltalán nincs meg a fedezete, aminek megvalósításához közel 60 milliárd forintra volna szükség.

 

Úgy látszik, a kormány megint blöffölt egyet, húzva ezzel az időt, ámítva a rászorulókat. A csodafegyver most sem működik, mert az előtörlesztés lehetőségével csak a kiváltságosak és a tehetősebbek, anyagi fedezettel bírók élhettek, míg az igazán rászorulók egyetlen reménye is lassan a füstbe veszik, hogy az állam megvásárolja ingatlanjukat, amiben tovább élhetnek.

 

A mai napig egyetlen megvalósult kivásárlásáról sincs tudomásunk. Arról a diszkriminációról nem beszélve, hogy ennek is komoly feltételei volnának, mert csak és kizárólag azok számára nyújt lehetőséget a tervezet, ahol a családban a gyermek után pótlékot vesznek fel, továbbá lakástámogatásban, illetve valamilyen szociális ellátásban részesülnek.

 

Maguk a bankok sincsenek azzal tisztában, hogy az adósaik és bedőlt hiteleseik közül ki ajánlhatja fel ingatlanát értékesítésre, a rendszer szinte átláthatatlan. A Nemzeti Eszközkezelő Zrt. helyettes államtitkára, Nátrán Roland sem tudja ennek ellenkezőjét igazolni. Az Eszközkezelő, amely 5 hónapja működik az adófizetők pénzén, a rosszul kivitelezett törvénynek, a törvény keszekuszasága, valamint a pénzügyi problémák együttes hatása miatt rövid távon nem ad megoldást a tervezett segítségnyújtásra.

 

Egy szó, mint száz – megint ott tartunk, amiről sokan, sokféleképpen már nyilatkoztak – a devizahiteleseken nem tud, és nem is segít a kormány, helyzetük egyre kilátástalanabbá válik. A fentieket igazolja a kormány mély hallgatása akkor, amikor haladéktalan megoldásra volna szükség, mert egyre fogy az idő és a türelem. A háztartások katasztrofális eladósodása lassan végleg megbénítja a gazdaságot.

 

Várjuk annak az olvasónak a jelentkezését, aki a fent leírtakkal ellentétben már az Eszközkezelő által megvásárolt lakásában tölti napjait, hogy elsőként informálhassunk mindenkit erről az örömteli hírről.

 

rozy-x

Utoljára frissítve: 2012-06-28 14:28:58

További híreink
Megvan a megyében csavargó aligátorteknős!
Both Zoltánt kora délután értesítették, hogy az - először két hete felbukkanó - elveszett aligátorteknőst látják egy patakparton. A veszélyes-állat befogó azonnal a Pest ...
2014-04-24 16:07:37, Hírek, Fókuszban Bővebben
Varga Mihály: a devizahitel-szerződések kivételes esetben módosíthatóak
A devizahitel-szerződések kivételes esetekben módosíthatóak, ehhez azonban a jogszabályt is módosítani kell, és figyelembe kell venni a szerződésben érintett mindegyik fé...
2014-04-24 08:30:39, Hírek, Fókuszban Bővebben
Roma Rom Összefogás: Horváth Aladárékra és az MCP-re nincs szükség!
'Az MCP teljes egészében összeomlott, a vezetők lemondtak, állítólag újjá kívánnak szerveződni. Tisztelettel kérjük, ezt ne tegyék, senkinek sincs szüksége rájuk és a haz...
2014-04-17 09:01:44, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az egyszerűség kedvéért modellezzük le az átlag magyar munkavállalót, és egyezzünk ki azzal, hogy havi 150.000...
Bővebben >>