. Ma József napja van.
Mit érdemes tudni a természetes fogkrémekről?
2022-10-30 07:23:08
Mit érdemes tudni a természetes fogkrémekről?

Mit érdemes tudni a természetes fogkrémekről?

Natúr fogápolók biztonságos összetevői

 

A különféle alkotóelemek könnyen felszívódhatnak az ínyünkön keresztül, így tehát fogmosáskor bekerülhetnek a véráramba. Ez az egyik legfőbb oka, amiért kerülni érdemes a mesterséges komponensű fogkrémeket. Helyettük beszerezhetünk természetes fogápolókat, például a BIOLA Webshop bőséges termékpalettájáról. Itt külön kategóriában fog-, valamint szájápolási termékek is megtalálhatók, melyek különösen javasoltak az egészségtudatos szemléletűeknek, valamint az ínygyulladással küzdőknek. 

 

Milyen összetevők előnyösek? Például a szájüreg hidratálásában közreműködő növényi glicerin. 

 

A menta és az eukaliptusz illóolajok segítik a friss lehelet kialakulását, valamint antibakteriális tulajdonságaik által csökkentik a szájban a káros baktériumok mennyiségét. 

 

A szódabikarbóna szintén antibakteriális hatással bír, ugyanakkor a lepedék okozta biofilm eltávolításában is szerepet játszik. Kíméletesen bánik a fogzománccal, mégis semlegesíti a lepedéket képező savakat a szájüregben, így csökkenti a fogkőképződést. 

 

A gyógynövény kivonatok, mint például a bíbor kasvirág, a kakukkfű, a mirha, az édesgyökér, a kandilla és a menta a fogíny ápolásában nyújtanak hatékony segítséget. 

 

Természetes fogápolók széles választéka 

 

Szerencsére bőséges a kínálat natúr fogkrémek terén, így lehetőségünk nyílik kiválasztani a számunkra legoptimálisabb készítményt. Magas koncentrációban tartalmaznak gyógyhatásukról jól ismert növényi hatóanyagokat, ezért ajánlott például az Everyoung Biodynamic Skin Care Yam teafaolajos fogkrém, mely az egyik legtermészetesebb megoldást kínálja a fogápolás területén. A biodinamikus fogpaszta teafa és mandarin illóolajat tartalmaz, ezáltal friss leheletet biztosít, és segít megteremteni az ideális szájhigiénés állapotot. Kamilla, citromfű, jamgyökér és kakukkfű kivonata révén az íny regenerációjában is közreműködik. Felveszi a harcot a lepedékkel és a fogkő képződésével szemben. 

 

Szintén biodinamikus fogápoló a Bio Yam mandarin gél, melyet leginkább kisgyermekek és homeopatikus termékeket preferálók számára javaslunk.

 

Igen népszerű a BIOLA BIO teafaolajos fogkrém nevezetű, teafaolaj tartalmú fogápolója, mely többek között bíbor kasvirág, kamilla és borsmenta kivonatot tartalmaz. Általuk segíti a szájnyálkahártya és az íny regenerációját. Kíméletes, mégis hatékony megoldás a lepedék képződésének mérséklésére. 

 

Megfelelő szájápolási szokások

 

Az ideális fogápolók alkalmazása mellett éppúgy fontos a helyes fogmosási technika, valamint a fogselyem használata is. Ne feledkezzünk meg a rendszeres fogászati szűrésről és a fogkő időszakos leszedéséről sem! 

 

A gondos szájápolással, melyben természetes fogápolókat alkalmazunk, máris többet teszünk a megelőzés érdekében!



További híreink
Hogyan dekoráljuk otthonunkat húsvét alkalmából?
Az ünnepi hangulatnak a szívünkben is jelen kell lennie, de sokat segíthetünk, ha az alkalomhoz illő dekorációkkal dobjuk fel otthonunkat. Mindezt megtehetjük a lakás bel...
2024-02-26 10:43:34, Hírek, Könnyű Bővebben
Milyen vállalkozások számára előnyös a mobil terminál használata?
Az üzleti világ folyamatosan fejlődik, s a technológiai újításoknak köszönhetően a fizetési módok terén is jelentős változások zajlanak. Vállalkozóként ezekről az újítá...
2024-01-15 11:17:15, Hírek, Könnyű Bővebben
Hallottál már a LED fényterápia bőrmegújító hatásáról?
Amint megjelennek az első ráncok az arcbőrünkön, bekapcsol fejünkben a vészjelzés: elindult az öregedés folyamata. Szerencsére napjaink technológiai újításainak köszönh...
2024-01-11 16:14:58, Hírek, Könnyű Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demeter Szilárd (képünkön), aki - saját elmondása szerint - nem szeret színházba járni, aki nem olvassa a magy...
Bővebben >>