. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Miről ismerhető fel egy valóban jó minőségű kutyaeledel?
2022-11-14 12:18:25
Miről ismerhető fel egy valóban jó minőségű kutyaeledel?

Miről ismerhető fel egy valóban jó minőségű kutyaeledel?

A dolgot tovább nehezíti, hogy nincs egyetlen tökéletes kutyaeledel, hisz minden eb más és más, így az igényeik is eltérőek lesznek. Viszont ha az alábbi szempontok mentén haladsz, akkor már nem érhet nagy meglepetés.

 

Értékes tápanyagokat tartalmaz

 

Az egészség jelentős része az étkezésen múlik – ez nemcsak ránk, emberekre, hanem a négylábú barátainkra is igaz. Az első kritérium tehát az legyen, hogy olyan tápot választasz, ami természetes és egészséges összetevőkből áll. Ezen igényt tökéletesen kielégítik a Petgurunál kapható N&D kutyatápok

 

Az olasz gyártó termékei gabona- és gluténmentesek, magas arányban tartalmaznak hasznos állati fehérjéket, viszont nem szűkölködnek a vitaminokban dúskáló zöldségekben, gyümölcsökben sem. A márka rengetegféle ízesítésű tápot tartalmaz, hogy még a legfinnyásabb ebek gazdáinak se okozzanak csalódást.

 

Bár őszintén szólva aligha akad olyan négylábú, aki ellen tudna állni az olyan ínycsiklandó párosításoknak, mint például a hering és a narancs, a vaddisznó almával és sütőtökkel, a tőkehal naranccsal, a quinoa vadhússal, a kurkuma és a kókusz fürjjel, a bárány áfonyával és sütőtökkel, a csirke tönköllyel, zabbal és gránátalmával, hogy csak egy pár példát említsünk. Erre a felsorolásra talán még a te szádban is összefutott a nyál!

 

Könnyű beszerezni

 

Hiába találod meg a legtökéletesebb eledelt, ha körülményes a beszerzése, mert a környéken sehol sem kapható, és a webshopokban is állandó készlethiány van, netán esetleg külföldről lehet csak berendelni.

 

Nem, a jó kutyaeleség egyik fontos ismérve, hogy nem okoz gondot a gazdinak a készletek feltöltése, hisz könnyen hozzá lehet jutni. A Petgurunál például ha 15 óra előtt leadod a rendelést, akkor másnap már kopogtat is a futár a csomaggal, vagy mehetsz érte a csomagautomatához. De ha Nyíregyháza környékén élsz, akkor személyesen, a két üzlet valamelyikében is megvásárolhatod a kiszemelt tápokat.

 

Megfelel a kutya igényeinek

 

Itt most elsősorban nem az ízlésre gondolunk (bár tény, hogy az is nagyon fontos), hanem arra, hogy az eledel a kutya jellemzőinek megfelelően került összeállításra. Teljesen más az összetétele például egy kisebb kutyáknak szánt junior tápnak, mint egy idős ebeknek készült senior eleségnek. 

 

Ugyanígy külön kategóriát képviselnek például a vemhes és szoptatós anyakutyáknak, az ételallergiás állatoknak, a kis- és nagytestű ebeknek és a túlsúlyos kutyáknak szánt tápok. 

 

A kutya is szívesen elfogyasztja

 

Végül, de nem utolsó sorban ne feledd, hogy minden kutya külön személyiség, saját ízléssel! Lehet, hogy a nagy gonddal kiválasztott eledel nem annyira nyeri el a tetszését, de ebben az esetben sem kell elszomorodni, hanem próbálkozz egy másik ízesítéssel, hátha azt már sokkal szívesebben elfogyasztja!



További híreink
Lehetséges általános közérzet-javulás egy táplálékkiegészítőtől?
A tudományos hírek időről időre felkapnak egy-egy hatóanyagot vagy terméket, számos pozitívummal kecsegtetve bennünket, amennyiben rendszeres fogyasztóivá válunk. Ám soks...
2024-04-19 08:47:57, Hírek, Könnyű Bővebben
A mosogatógépek innovatív fejlődésen mentek át
Manapság már szinte minden egyes feladatnak, ami fellelhető a háztartásban, annak elérhető a gépesített megoldása vagy a más módon egyszerűbbé tett változata. Ezeket azér...
2024-04-16 14:26:28, Hírek, Könnyű Bővebben
Ismerkedj meg a lakásfelújítás legfontosabb építőanyagaival!
Amikor az időjárás kellemesre fordul, beköszönt a tavasz, nemcsak a ruhatárunkat frissítjük fel, szívesen újítjuk meg az élettereinket is, és vágunk bele a télen tervezge...
2024-04-11 17:07:13, Hírek, Könnyű Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A tudományos hírek időről időre felkapnak egy-egy hatóanyagot vagy terméket, számos pozitívummal kecsegtetve b...
Bővebben >>