. Ma Márk napja van.
Mintagazdaság építését kezdték meg Budakalászon
2016-08-17 20:43:02
Mintagazdaság építését kezdték meg Budakalászon

Mintagazdaság építését kezdték meg Budakalászon

Rogán László (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy a Klisovác utca külső részén várhatóan jövő nyárra elkészülő mintagazdaság területe mintegy 8500 négyzetméter lesz, ebből az épületeké 736 négyzetméter. A gazdaságban lesz gyümölcsös és zöldséges, kaszálórét és sok háztáji állat, például szarvasmarha, sertés és különféle szárnyasok.
    

A mintagazdaság fenntartására évi 21 millió forintot szánnak, de ennek nagy része a programokból, illetve az ott készülő tehén- és kecsketej, tojás és más élelmiszerek eladásából megtérülne. 
    

A zöldségek, gyümölcsök és állatok feldolgozása, a disznóvágás, a sajtkészítés vagy a lekvárfőzés különleges élményt nyújtanak majd a látogatóknak. Az önkormányzat nem titkolt célja, hogy a megújuló energiaforrást használó ökocentrum Budakalász idegenforgalmi nevezetességévé váljon - - hangsúlyozta a polgármester.
    

Kifejtette, a városi gyerekek nagy része az alapvető zöldségek és gyümölcsök termesztésével sincs tisztában, a növények gondozásáról hiányos a tudásuk, az állattenyésztéssel pedig szinte esélyük sincs megismerkedni. 
    

A helyi és környékbeli iskolák tanulói "kihelyezett" órákon gyakorolhatnák itt a gazdálkodást, az osztályok akár saját kis ültetvényt is  művelhetnének - mondta Rogán László.
    

Hozzátette: a majorban tarthatnák összejöveteleiket baráti társaságok és helyi közösségek, de nyári táborozásra is alkalmas lesz.


MTI

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Amikor az időjárás kellemesre fordul, beköszönt a tavasz, nemcsak a ruhatárunkat frissítjük fel, szívesen újít...
Bővebben >>