. Ma Aurél napja van.
Mik az autóvezetés leggyakoribb hibái?
2022-08-10 13:49:31
Mik az autóvezetés leggyakoribb hibái?

Mik az autóvezetés leggyakoribb hibái?

A cikkben azt fogjuk megvizsgálni, hogy a közlekedés egészét tekintve milyen hibafaktorok számítanak kimondottan gyakorinak. Természetesen nem felejtünk el kitérni arra sem, hogy miként lehet proaktívan elkerülni az ilyesfajta hibázást.

 

A vezetés közben jelentkező egyik legnagyobb gond

 

Természetesen nem lehet olyan nehéz kitalálni, hogy a mobiltelefon használatáról van szó. Amihez sajnos számtalan olyan baleset és nemkívánatos történés köthető, ami az okostelefon hiányában gyakorlatilag fel sem merült volna.

 

Márpedig autót vezetve a maximális koncentráció alapvető elvárás kellene, hogy legyen. Nemcsak addig, amíg mondjuk a LikeDrive autósiskola segítségével a félelemérzetet sikerül leküzdeni.

 

Be kell azt látni, hogy menet közben minden pillanatok alatt történik. Miközben telefonálunk vagy üzenetet küldünk, pikk-pakk megtörténhet a baj. Egyszerűen nincs az a halaszthatatlan ügy vagy párbeszéd, amiért megérné felvállalni ezt a kockázatot.

 

Milyen hibák számítanak még gyakorinak a sofőrök részéről?

 

A figyelmetlenség nem feltétlenül csak a mobiltelefon használatához köthető. Ott van példaként a dohányzás, vagy például a puszta fáradtság miatt jelentkező kihagyás, lassúság. Ilyenkor szintén nagyon gyorsan megtörténhet a baj.

 

Szintén gyakori problémaforrás a sebesség nem megfelelő kiválasztása. A túlzottan gyors haladás mellett egyébként a szélsőségesen lassú tempó is előidézheti, hogy saját magunk mellett mások testi épségét is veszélyeztessük.

 

Elképesztő látni a forgalomban azt is, mennyire sok autós mellőzi teljesen az irányjelző használatát. Ami rendkívüli módon balesetveszélyes, pláne egy sávváltás vagy kanyarodás alkalmával.

 

Hogyan kerülhetők el az autóvezetők tipikus hibái?

 

A kulcsot értelemszerűen a tudatosság jelentheti, ha az ember a volán mögé ülve sokkal nagyobb koncentráció mellett igyekszik elkerülni a fentebb sorolt hibákat. Merthogy lényeges dolog leszögezni, hogy tényleg csak odafigyelés kérdése a legtöbb hiba elkerülése. 

 

Nem mobilozva, nem a dohányzásra vagy az utastársakkal folytatott önfeledt beszélgetésre koncentrálva. Hanem fegyelmezetten azzal a szemlélettel vezetve, hogy az első és legfontosabb a célállomás problémamentes elérése.

 

Még akkor is, ha minden egyes nap órákat vezetünk, és bizony időnként rutinból, némileg unalmasan telnek csak a kilométerek. Odafigyeléssel még ilyenkor is elkerülhetők az autóvezetés tipikus hibái.

További híreink
Mikor praktikus egy konyhablokk választása?
Háziasszonyok és urak számára a konyha a lakás központi eleme, a család lelke. Hiszen egy jól elkészült vacsoránál vagy akár csak egy süteménynél nincs is jobb, ezt pedig...
2022-09-13 12:11:58, Hírek, Könnyű Bővebben
Férfi hajápolási tudnivalók
A férfi hajápolás ma már többet jelent az igényes férfiak számára egy szappanos vagy samponos hajmosásnál.
2022-08-10 13:46:42, Hírek, Könnyű Bővebben
Hogyan lesz a fagyasztóból hűtőszekrény?
Lehet, hogy Ön sem gondolta, de manapság már léteznek olyan kombinált készülékek, ahol a hűtőzónát fagyasztónak is át lehet alakítani. Ha tehát nincsen elegendő hely, akk...
2022-08-10 13:44:05, Hírek, Könnyű Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Év végéig fenntartja az eddigi ársapkákat a kabinet az üzemanyagon és az alapvető élelmiszereken, vagyis a köv...
Bővebben >>