. Ma Olga napja van.
Miért hallgat a Fidesz és az ellenzék is Ukrajna ügyében?
2013-12-11 09:39:16
Miért hallgat a Fidesz és az ellenzék is Ukrajna ügyében?

Miért hallgat a Fidesz és az ellenzék is Ukrajna ügyében?

Ukrajna sorsdöntő napokat él át, de ez látszólag hidegen hagyja a magyarországi pártokat. Miközben az Európa-párti tüntetők farkasszemet néznek az ukrán rendőrséggel, és nem lehet tudni, mikor eszkalálódik a helyzet, a magyar politika csendben van. Sem a magyar kormány, sem a Fidesz, sem az ellenzék demokratikus pártjai nem hallatják a hangjukat, nem vetik latba befolyásukat, nem állnak ki az ukrán emberek gyülekezési és véleményszabadság nyilvánítási jogáért.

 

Ami Ukrajnában történik, ismerős lehet nálunk, Magyarországon is. A politikai ellenfelek bandáknak titulálják egymás pártjait, ellenzéki politikus, egykori kormányfő ül börtönben politikai elszámoltatás miatt, a kormány keletre, a lakosság pedig nyugatra tekint. Ukrajna talán újabb forradalomra készül a szabadságért, a demokráciáért, és a mindezt megtestesítő európai uniós csatlakozás esélyéért.

 

A Liberális Párt ifjúsági szervezete a magyarországi politikai erők közül egyedüliként fejezte ki szolidaritását a békés ukrán tüntetőkkel a budapesti ukrán nagykövetség előtt. A Liberális párt nem kíván hallgatag cinkosává válni a békés civil tüntetést akár erőszakosan is leverni szándékozó ukrán hatalomnak. A szabadság híveiként kiállunk az európai értékek és a liberális alapjogok mellett akár itthon, akár Ukrajnában kerülnek veszélybe. Egyúttal felszólítjuk a kormányt és az ellenzéki pártokat, hogy lépjenek föl a helyzet békés rendezése, és az ukránok önrendelkezése érdekében.

 

A hallgatásnak nem lehet oka, hogy az ellenzéki erők között ukrán nacionalista, magyarellenes csoportok is vannak. Bár rövidtávon úgy tűnhet, hogy a kárpátaljai magyar közösség érdekei a fennálló hatalmi viszonyok megőrzését kívánják, hosszú távon semmi más nem biztosítja a magyarok megmaradását és jogaik érvényesítését, mint az európai integráció.

További híreink
Életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott a várpalotai kettős gyilkossággal vádolt férfi
Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, és tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától első fokú ítéletében a Veszprémi Törvényszék a várpalotai kettős gyilkossággal...
2021-04-16 18:40:48, Hírek, Kitekintő Bővebben
Késelés és lövöldözés volt szombat délután a fővárosi Hév-megállóban
Öten verekedtek össze szombat délután, egyikük többször lőtt egy gázpisztollyal, de egy késelő okozott könnyű sérülést. A rendőrség garázdaság miatt nyomoz.
2021-04-03 20:11:45, Hírek, Kitekintő Bővebben
Kiugrott az ötödikről egy nyugdíjas Szombathelyen, miután beutalták a kórházba
Mélybe vetette magát egy idős asszony az egyik szombathelyi társasház ötödik emeletéről. A 112 Press információi szerint a nyolcvanas éveiben járó asszony még a koronavír...
2020-11-17 20:47:31, Hírek, Kitekintő Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A legendás jazz-rock fuvolistának le kellett mondania a fellépést a Tabán Fesztiválon, mert néhány napja agyér...
Bővebben >>