. Ma György napja van.
MicroSD kártyák piaca
2019-10-17 17:02:33
MicroSD kártyák piaca

MicroSD kártyák piaca

Eszközönként változó, hogy ez az elsődleges vagy a másodlagos mentési hely. A kereskedelmi forgalomban megvásárolható kártyák között lényeges különbségek vannak. Különböző formátumú, szabványú és sebességosztályú memóriakártyák vannak. Csak az egyedi felhasználói igények és szokások alapján választhatjuk meg a legjobb memóriakártyát.

 

MicroSD tulajdonságok

 

A memóriakártyát ne a saját ízlésünkhöz válasszuk, hanem a memóriakártyát használó eszköz paramétereihez. Azonkívül legyen alkalmas arra a feladatra, amelyhez szánjuk. Telefonok és más kütyük esetében is van egy felső korlát. A készülékek kártyaolvasási, elfogadási képessége maximalizálva van. Ez azt jelenti, hogy a felső határon túli értékű memóriakártyákkal az eszköz már nem fog tudni dolgozni. Ez felhasználói szempontból olyan lesz, mintha memóriakártyát sem tettünk volna bele.

 

Memóriakártyák minősége

 

Nem csak a microSD-k esetében, hanem más memóriakártyákról is elmondható, hogy a minőség legyen az elsődleges szempont. Spórolás vagy információhiány miatt is belefuthatunk rossz minőségű kártyákba. A jó minőségű memóriakártyák is elromolhatnak, de a silány minőségűekre jellemzőbb ez. Egy váratlan meghibásodás csúnya adatvesztést okozhat. Ezért előnyös csak másolatokat tárolni rajtuk.

 

Vásárláskor érdemes a neves gyártók termékei közül választanunk. Általában ezek jobb teljesítmény mellett megbízhatóságot is nyújtanak. Vannak kivitelek, amelyek még fizikai védelemmel is felszereltek. Ezeknek sem a víz, sem a rázkódás, sem a röntgensugarak nem okoznak problémát. Ezek a kivitelek az eszközök védelme mellett adataink védelméről is gondoskodnak. Azért, hogy az adatvesztés ne tudjon problémát okozni nekünk.

 

A kártyák sebessége

 

Itt ismét csak a memóriakártyát használó eszköz a mérvadó. A kártyák sebességét a csomagolásukon feltüntetett „class” megnevezés mutatja. A leggyorsabb jelenleg a 10-es, amely 10 MB/másodperc adatátviteli sebességre képes. Ezt nevezzük gyors adatátvitelnek, ennek az eléréshez azonban szükség van arra, hogy a memóriakártyát felhasználó eszköz ezt a funkciót támogassa. Olyan videokamerákhoz, mobiltelefonokhoz alkalmasak, amelyek 4K-s felvételek elkészítésére képesek.

 

A memóriakártya kiválasztása nem könnyű, de érdemes körülnézni a Gigaplaza Webáruház oldalán. A mobiltelefonok piacának éllovasa a Samsung, a memóriakártyák piacán is vezető pozícióba tört. Egyes termékeik már a tökéletesség határát súrolják.

 

(x)

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Amikor az időjárás kellemesre fordul, beköszönt a tavasz, nemcsak a ruhatárunkat frissítjük fel, szívesen újít...
Bővebben >>