. Ma Gedeon napja van.
Mi okozhatta a 20 éves Zoltán halálát?
2012-04-19 12:21:17
Mi okozhatta a 20 éves Zoltán halálát?

Mi okozhatta a 20 éves Zoltán halálát?

Mint ahogy azt tegnapi hírünkben elmondtuk, fény derült egy 20 éves autista fiú halálára. Gregor Zoltán 2010 novemberében került a budapesti habilitációs intézetbe, majd rá egy évre rejtélyes módon elhunyt.


Olyan pszichiátriai szerrel kezelték, amelyek miatt folyamatos vizsgálatot igényelt volna Zoltán, azonban ez elmaradt. A szülők külsérelmi nyomokat is észleltek gyermekükön korábban, így mindenképp eljárást indítottak az intézmény ellen. A szülők az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért (CCHR) Alapítványhoz fordultak segítségért, akik száz százalékban mögöttük állnak, és szerkesztőségünknek is elmondták véleményüket.

 

Az alapítvány tudomására jutott, hogy az említett intézmény a legtöbb hazai létesítménnyel szemben nem szenvedett a zsúfoltságtól, azonban a foglalkoztatottak aránya vélhetőleg nem volt megfelelő. Éjjel osztályonként egy ápoló van, arányaiban viszont a mentálhigiéniás foglalkoztatók sokan vannak, ők viszont nem foglalkoznak az összes gondozottal, inkább csak a tolókocsisokkal – nyilatkozta hírportálunknak Dobos János, a CCHR Alapítvány elnöke.

 

Az elnöktől azt is megtudtuk, hogy a tavaly elhunyt fiú boncolási jegyzőkönyve szerint a halál beálltának közvetlen oka gyors lefolyású légúti vírusfertőzés, amely következtében kiterjedt vérzések alakultak ki, és légzési-keringési elégtelenség lépett fel. A fertőzés oka vélhetőleg egy olyan pszichiátriai szer toxikus szérumszintje miatt alakult ki, amely szoros orvosi felügyeletet és havi vérvizsgálatot követel meg. Ebben az esetben tudomásunk szerint nem voltak meg ezek a rendszeres vérvizsgálatok, és a pszichiáter sem vizsgálta rendszeresen, hiába jelezték mind a szülők, mind az ápolók az egyre rosszabb állapotot – tette hozzá Dobos János.

 

A rendőrségi nyomozás már folyik, azonban kicsit lassítja az ügyet, hogy a nyomozók egy másik igazságügyi orvosszakértőt kértek fel, miután a toxikológiai vizsgálat eredménye miatt a korábbit nem fogadták el.

 

FOLYTATÁS: INTERJÚ A SZÜLŐKKEL >

 

Utoljára frissítve: 2012-04-20 11:00:00

További híreink
Az egyik legnépszerűbb megoldás ablakok, erkélyajtók esetében: a bukó-nyíló nyitásmód
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghatározza a kényelmet, a komfortot és a használat egyszerűségét...
2024-03-27 10:19:44, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Megtorpant az online vásárlás korábbi növekedési üteme - állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósá...
Bővebben >>