. Ma Gedeon napja van.
Megvan a megyében csavargó aligátorteknős!
2014-04-24 16:07:37
Megvan a megyében csavargó aligátorteknős!

Megvan a megyében csavargó aligátorteknős!

Both Zoltánt kora délután értesítették, hogy az először két hete felbukkanó, elveszett aligátorteknőst látják egy patakparton. A veszélyes-állat befogó azonnal a Pest megyei helyszínre sietett – Pátyra.

 

Both Zoltán az iszapos patakmederben kutatott az állat után, bottal és merítőhálóval. Már éppen feladták volna a keresést, de a megérzéseire hallgatva („Ha teknős lennék, és nem sütne a nap, én itt maradnék.”) Zoli folytatta, és negyed óra múlva végül a teknős találta meg őt – a megzavart hüllő beleharapott a cipőjébe, ezután vették észre a felborult állat világos hasi páncélját. További szökési kísérletek és kisebb közelharc után végül sikerült az aligátorteknőssel együtt a partra evickélni, amint az alábbi képen is látható:

 

 

Mint ahogy azt Both Zoltán elmondta, az állat folyamatosan támadott, a vízben is nehéz volt elkapni, de a parton is nehezen jutottak dűlőre. A teknős most Zolihoz kerül, orvosi vizsgálatok után pedig a tavaly előkerített – most éppen telelő – társával együtt a Veresegyházi Medvepark hamarosan elkészülő kifutóján él majd.

 

Az aligátorteknőst most a rossz idő ellenére is sikerült mindössze két hét alatt elfogni – tavaly a másik állattal ez másfél hónapba került. Remélhetőleg egy ideig nem lesz szükség hasonló bújócskára, bár a felelős állattartás sokak számára még mindig ismeretlen fogalom – fontos lenne felmérni egy állat megvásárlása előtt, hogy tartására fel vagyunk-e készülve fizikailag és lelkileg, hogy ne kerülhessen egy megunt teknős a patakpartra.

 

 

 

 

További híreink
Az egyik legnépszerűbb megoldás ablakok, erkélyajtók esetében: a bukó-nyíló nyitásmód
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghatározza a kényelmet, a komfortot és a használat egyszerűségét...
2024-03-27 10:19:44, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Orbán család már hosszú évek óta építgeti, szépítgeti a hatvanpusztai luxusmajorságot, József nádor egykori...
Bővebben >>