. Ma Ervin napja van.
Megújul a Budakeszi Vadaspark főbejárata - másképp is meg lehetne oldani
2015-08-04 08:58:49
Megújul a Budakeszi Vadaspark főbejárata - másképp is meg lehetne oldani

Megújul a Budakeszi Vadaspark főbejárata - másképp is meg lehetne oldani

 
A Budakeszi Vadaspark főbejárata az elmúlt 30 évben az intézmény jelképévé vált, így annak művészeti értékét a tervezők igyekeznek megőrizni. Az elsődleges szempont az volt, hogy a kapu, valamint a pénztárépületek tetőszerkezetének jellege fennmaradjon, az összkép ne változzon meg annyira, hogy a megszokott karaktert lényegesen megváltoztassa. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Az átépítéssel a vadaspark vezetősége javítani kíván a szolgáltatások színvonalán, így a vizesblokk fejlesztése során új, a mozgássérültek részére kialakított mosdó is kialakításra kerül. Funkcióját tekintve megújul a pénztár és a Baba-mama kuckó. 
 
A munkálatok ideje alatt a pénztár zavartalanul működik, a parkba a belépés ugyanúgy történik. A babák és mamák a mosdókban kialakított pelenkázó asztalt tudják használni, amíg el nem készül az új Baba-mama kuckó.
 
Nagy öröm minden fejlesztés, ami a Budai-hegyekben barangolók érdekében történik, azonban a funkciók lényegesebb bővítését meg lehetett volna oldani azzal, ha azokba a már meglévő épületekbe telepítik ezeket, amelyek a főbejárat közelében, az intézmény területe előtt állnak. A hangulatos építményekben olyan turista-büfé és melegedő kaphatna helyet, amely a vadaspark nyitvatartási idején túl is szolgáltatást nyújthatna a környéken kirándulóknak. (Lásd képünkön) 
 
 
A vadaspark vezetése ismeri azt a problémát, hogy egy csak délben kinyitó luxusvendéglőt leszámítva egy kávét vagy üdítőitalt sem lehet a környéken meginni, ezért a park területén található büfébe, de csak odáig, külön 200 forintos belépővel beengedik az érintetteket.
 
Látványtervek: Budakeszi Vadaspark
Fotók: Agárdi Norbert
 
Kertész Z István
 
 
 
 

Utoljára frissítve: 2015-08-04 09:39:57

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik,...
Bővebben >>