. Ma Emma napja van.
Megkezdődött a tömegszerencsétlenséget okozó bolgár sofőr tárgyalása
2014-07-03 13:30:59
Megkezdődött a tömegszerencsétlenséget okozó bolgár sofőr tárgyalása

Megkezdődött a tömegszerencsétlenséget okozó bolgár sofőr tárgyalása

Az első tárgyalást tartotta tegnap a Dabasi Járásbíróság annak a bolgár kamionsofőrnek az ügyében, akit halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolt meg a Budakörnyéki Járási Ügyészség. A bíróság kihallgatta a vádlottat is, aki elismerte a felelősségét, elmondta, hogy nagyon sajnálja a történteket, egyébként nem emlékszik semmire, a baleset előtt elterelődött a figyelme, de a pontos körülményekre nem emlékszik. A bolgár állampolgárságú vádlott nem beszél magyarul, ezért a bíróság tolmács segítségével hallgatta ki.
 
A vád szerint az akkor 26 éves A. P. A. 2013. augusztus 30-án, hajnali 5 óra körül az M5-ös autópályán közlekedett Kecskemét felől Budapest irányába a külső forgalmi sávban kamionból és félpótkocsiból álló járműszerelvényével, mintegy 80-83 km/h sebességgel. Fáradtságából eredő figyelmetlensége miatt nem észlelte az előtte forgalmi okból feltorlódott gépkocsisort, és az előtte haladó, jól észlelhető H.V. román állampolgár Mercedes Sprinter kisbuszába hátulról, fékezés nélkül ütközött. A Sprinter így mintegy 75 km/h sebességre felgyorsulva hátulról nekiütközött a szerb S. D. Renault Espace-jének. 
 
A. P. A. kamionja az ütközést követően kb. 70 km/h sebességre lassult, majd kb. 47 km/h sebességnél nekiütközött az előtte álló német S. I. által vezetett Seat Alhambrának. Az autók az ütközés hatására az úttest jobb oldalán húzódó füves területre sodródtak, míg a S. I. által vezetett kocsi megpördült, és nekiütközött a belső forgalmi sávban álló P. E. Opel Vectra Caravan-jának. 
 
Ezt követően a balesetet okozó teherautó nekiütközött az előtte álló G. J. Toyota Corollájának, az pedig az előtte álló német M. S. Audi A6-osának - G. J. járműve a leállósávban az útra merőlegesen állt meg, míg az M. S. által vezetett kocsi nekiütközött az előtte álló moldáv B. I. Mercedes Sprinterének, az pedig az előtte álló szintén moldáv O. V. Volkswagen Transporterének. H. V. kisbusza és S. D. autója az ütközés hatására az úttest melletti füves területen, a többi gépjármű az útpályán került véghelyzetbe. 
 
A baleset során összesen három ember vesztette életét, tizenhét személy súlyos (nyolc napon túl gyógyuló), míg további tizenöt személy könnyű (nyolc napon belül gyógyuló) sérüléseket szenvedett és maga a vádlott is könnyű sérüléseket szerzett. A Dabasi Járásbíróság legközelebb a nyári ítélkezési szünetet követően tart tárgyalást az ügyben, akkor tanúk, szakértők meghallgatásával, illetve a bíróság által kért kiegészítő szakvélemények ismertetésével folytatódik az eljárás.
 
Forrás: Budapest Környéki Törvényszék
További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>