. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Meghalt egy szigethalmi 20 éves autista fiú – túlgyógyszerezték?
2012-04-18 17:27:45
Meghalt egy szigethalmi 20 éves autista fiú – túlgyógyszerezték?

Meghalt egy szigethalmi 20 éves autista fiú – túlgyógyszerezték?

Meghalt egy 20 éves autista fiú Budapest egyik intézetben, miután többféle pszichiátriai szerrel kezelték és állapota folyamatosan romlott. A szülők szerint emellett fizikailag is többször bántalmazták az intézetben. Az eset tavaly októberben történt.

 

A fiú akkor alig egy éve élt az intézetben, szüleinek egyetlen gyermeke volt. A szülők jelezték az intézmény vezetősége felé: fiukon minden olyan mellékhatást tapasztalnak, amely a gyógyszerek tájékoztatójában szerepel. A fiút egyébként magatartási zavarokkal kezelték. A szülők azt is jelezték, minden esetben, amikor azt tapasztalták, hogy gyermekük testén külsérelmi nyomok vannak, melyek valószínűsíthetően fizikai bántalmazásokból adódhattak.

 

Nem értik a szülők azt sem, hogy annak ellenére, hogy a fiukat szabadságában és mozgásában is többször korlátozták az intézményben, erről miért nem készült orvosi dokumentáció.

 

Az édesapa nem adja fel. Jelenleg könyvet ír a fiúval töltött 20 év történetéről és az intézményekben tapasztaltakról. Az ügyben még folyik a rendőrségi nyomozás. Ezen túlmenően a szülők az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítványhoz fordultak, kérve segítségüket, vizsgálják ki annak lehetőségét, hogy az esetükben megvalósult-e bármiféle pszichiátriai visszaélés.

 

FOLYTATÁS >

Utoljára frissítve: 2012-04-19 12:22:47

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az egyik legnépszerűbb megoldás ablakok, erkélyajtók esetében: a bukó-nyíló nyitásmód
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghatározza a kényelmet, a komfortot és a használat egyszerűségét...
2024-03-27 10:19:44, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghat...
Bővebben >>