. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Megérkezett Binder István válasza
2012-01-04 12:51:17
Megérkezett Binder István válasza

Megérkezett Binder István válasza

Binder István a PSZÁF szóvivője szerkesztőségünket arról tájékoztatta korábbi cikkeink kapcsán (A Raiffeisen Bank nem tud a Bankszövetség és a Kormány megállapodásáról, A Kormány, a Bankszövetség és a Raiffeisen is hallgat), hogy a rögzített árfolyamon történő törlesztéssel is foglalkozik a Kormány, valamint a Bankszövetség között, 2011. december 15-én megkötött megállapodás.


Azonban a törvénymódosítás a megállapodásra vonatkozóan még nem született meg. Ígéretek szerint január hónap végén fogja kezdeményezni a Kormány a törvénymódosítást, addig sajnos várniuk kell a devizahiteleseknek.


Fentiek tükrében érthető, hogy a bankok sem ismerik a pontos jogszabályi rendelkezéseket, így felvilágosítást sem tudnak adni az ügyfeleknek.


Sajnos azonban a Bankszövetség tegnapi sajtótájékoztatója alapján, a jogszabályok életbelépése után is csak várhatóan 2012 áprilisától lehet majd az árfolyamgátas konstrukciót igénybe venniük az ügyfeleknek.


Kérdés, hogy addig hányan fogják tudni fizetni a napról-napra változó, egyre emelkedő árfolyam-különbözetekből eredő megemelkedett törlesztő-részleteket. Vajon nem elkésett-e az áprilisi időpont? Vajon a már korábban árfolyamgátat kért ügyfelekre is vonatkozik-e majd az új megállapodás? Vajon december 15. óta lett volna-e ideje arra a Kormánynak, hogy hamarabb és ne a következő év januárjának végén nyújtsa be a törvényjavaslatot?


Kitartást kívánunk a bajba jutott devizahiteleseknek áprilisig!

 

Pm.HH

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az egyik legnépszerűbb megoldás ablakok, erkélyajtók esetében: a bukó-nyíló nyitásmód
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghatározza a kényelmet, a komfortot és a használat egyszerűségét...
2024-03-27 10:19:44, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnö...
Bővebben >>