. Ma Kornél napja van.
Másodfokon is felmentették Wittinghoff Tamást, Budaörs polgármesterét
2013-05-15 13:38:51
Másodfokon is felmentették Wittinghoff Tamást, Budaörs polgármesterét

Másodfokon is felmentették Wittinghoff Tamást, Budaörs polgármesterét

A budaörsi képviselő-testület mai ülésén jelentette be Wittinghoff Tamás, Budaörs város polgármestere, hogy a bíróság immár jogerősen döntött az  ügyében. A Budapest Környéki Törvényszék másodfokon is elutasította dr. Nagy Tamás, a Fidesz-KDNP egykori budaörsi frakcióvezetőjének vádjait. Így immár négy olyan döntés van, amelyek cáfolják az egykori frakcióvezető illetve Csenger Zalán Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselőjének korábbi alaptalan állításait, amelyeket a budaörsi uszoda építése kapcsán a Polgármesteri Hivatallal, illetve a város polgármesterével kapcsolatban fogalmaztak meg.

 

Wittinghoff Tamás polgármester közleménye:

 

A rágalmazás lélektana

 

Lassan három éve használják a budaörsiek és a környékbeliek közmegelégedésre az új városi uszodát és sportcsarnokot. Számtalan nemzetközi sport- és kulturális eseménynek adott otthont a sportcsarnok, nyáron tízezrek fordulnak meg a strandján, míg télen az uszodáé és a wellnessé a főszerep. Halványul az emlék, hogy mekkora késéssel és mennyi bosszúsággal sikerült átadnunk.

 

Nem vagyunk egyedül az országban, akiknek a legnagyobb körültekintés ellenére is „sikerült” egy olyan kivitelezőt kifogniuk, amelyik az építkezés finisében ment csődbe. Természetesen mindent elkövettünk, hogy az uszoda-sportcsarnok ennek ellenére a legrövidebb idő alatt, a legjobb minőségben, és persze a lehető legolcsóbban elkészüljön. A szükséges lépésekben konszenzus volt a politikai oldalak között, általában egyhangúan döntöttünk mindenről.

 

Csak hát jöttek a választások, és a Fidesz-KDNP valamilyen szintű vezetői úgy látták, a budaörsi uszoda-sportcsarnok építése körüli nehézségek alkalmasak lesznek arra, hogy besározzák az önkormányzatot, és személy szerint engem, a település polgármesterét.

 

2010. február 8-án dr. Nagy Tamás, a Fidesz-KDNP frakció vezetője és Csenger-Zalán Zsolt, a pártszövetség országgyűlési képviselő-jelöltje egy sajtótájékoztató keretében számolt be többek között arról, hogy a rendőrség hűtlen kezelés és csalás gyanúja miatt nyomoz, és ennek kapcsán felmerült a polgármester felelőssége is. Az is elhangzott, hogy: „El nem végzett munkálatokért a Budaörsi Polgármesteri Hivatal több mint egymilliárd forint közpénzt fizetett ki törvénytelenül az uszoda-beruházás csődbement generálkivitelezőjének”.

 

Bár valóban indult ismeretlen tettes ellen nyomozás, de a rendőrség 2010 áprilisában megszüntette a nyomozást bűncselekmény hiányában.  E határozat ellen dr. Nagy Tamás jogi képviselője fellebbezett, ám a Pest Megyei Főügyészség ezt is elutasította.

 

Ezt követően dr. Nagy Tamás mégis engem perelt be, mert egy sajtótájékoztatón kijelentettem, alaptalanul rágalmazták meg a hivatalt, az önkormányzatot, és személy szerint engem is, a város polgármesterét. Dr. Nagy Tamás azt kívánta a bírósággal kimondatni, hogy ezen tények közlésével megsértettem a becsületét.

 

Természetesen első fokon elvesztette ezt a pert. De ez mégsem volt elég, dr. Nagy Tamás az ítélet ellen jogi képviselője útján ismét fellebbezett. Így ezúttal, 2013 májusában immár másodfokon kellett kimondania a bíróságnak, amit az első perctől mindenki tudott, hogy a rágalmazó természetesen nem én voltam.

 

Jól jött ez a kis „ügy” a 2010-es választási kampányban. Sokszor el lehetett mondani, hogy „ezek” hogyan bánnak a közpénzekkel, de majd jövünk mi, és megmutatjuk. Tették ezt úgy, hogy tudták, hazugság és rágalom, amit állítanak, hiszen, aki kicsit is ismeri az önkormányzatok döntési mechanizmusát, az előtt világos volt, testületi döntés nélkül nem lehet törvénytelenül utalgatni csak úgy, egymilliárd forintot.

 

De ők azt is tudták, hogy megfellebbezhetetlen, jogerős ítélet csak évek múlva születik az ügyben. Ráadásul az már senkit nem fog érdekelni. Nem járja be a sajtót úgy ez a hír, mint az első rágalmazó, amelyik arról szólt, hogy milliárdos hűtlen kezelés miatt lemondásra szólították fel Budaörs polgármesterét.

 

Természetesen elégtételt érez ilyenkor az ember, bár különösebb örömre közállapotaink miatt nincs okom. Megint jönnek a választások, megint lehet majd rágalmazni, és ki tudja, a tények érdekelnek-e manapság bárkit is?

 

Wittinghoff Tamás

Budaörs város polgármestere

 

További híreink
Az ájult úszónőt kimentő edzőnő keményen bírálta a vizes vb vízimentőit – Merkely szerint más sportágban kellene próbálkozni
„Valószínűleg neki nem ez a sport való” – mondta Merkely Béla – képünkön -, a FINA világbajnokság egészségügyi szolgálatának vezetője, a SOTE rektora arról az amerikai sz...
2022-06-24 21:14:01, Hírek, Fókuszban Bővebben
A sztrájkbizottság normakontrollt kér az új államfőtől a pedagógusok sztrájkját korlátozó törvény miatt
A Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete úgy érzi, itt a lehetőség, hogy Novák Katalin bizonyítsa a beiktatásakor is megfogalmazott válla...
2022-05-26 19:57:28, Hírek, Fókuszban Bővebben
Majomhimlő: hogyan terjed a vírus és kik vannak a legnagyobb veszélyben?
Világszerte egyre több országból jelentenek majomhimlő megbetegedéseket, a vírus már Európában is jelen van, kilenc uniós országban, Nagy-Britanniában és Svájcban is regi...
2022-05-24 15:12:00, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Lemondott a Pornhub mögött álló Mindgeek cég két magas beosztású vezetője – számolt be a The Verge nyomán a Te...
Bővebben >>