. Ma Márk napja van.
Már zajlik az Utazás kiállítás a Hungexpo-n
2014-02-28 09:19:32
Már zajlik az Utazás kiállítás a Hungexpo-n

Már zajlik az Utazás kiállítás a Hungexpo-n

Újra a Hungexpo területén nyílt meg az Utazás Kiállítás, amelyen Pest megye valamennyi régiója bemutatkozik. Kétségtelenül évtizedek óta ez hazánkban a legnagyobb és egyben legrangosabb utazási expo, idén is nagy érdeklődésre számítanak a szakma képviselői. 
 
A már említett Pest megyei térségen kívül az ország szinte valamennyi turisztikailag érdekes régiója megtalálható a kiállításon. Vannak nagyobb, országrészenkénti stand-sorok, de egyes helyiségek, vagy vállalkozások önálló bemutatkozó pultokon kínálják a programjaikat. Például Bélapátfalva, Szilvásvárad, Miskolc vagy Győr számtalan prospektussal, térképpel vagy eseménysorral, sőt érdekes kvíz-játékkal csábítja a látogatókat, óriási az érdeklődés a kecskeméti stand iránt is, Pécs pedig a kiállítás idei belföldi díszvendége. A játékos kedvű érdeklődők a legkülönfélébb szolgáltatásokat nyerhetik - látszik is, hogy sokak kezében ott van a kitöltendő tipp-sor. 
Románia és Szlovákia jelentős területet bérelt az idei bemutatkozásra, minden régiójuk külön-külön kis standot kapott. Székelyföld önállóan is bemutatkozik, ugyanakkor Ausztria mintha idén kevésbé lenne jelen. 
 
Tágas de egymástól távoli helyeken várja a Volánbusz Zrt. és a MÁV az utazni szándékozókat, a két nagy közlekedési társaság képviselői szorgalmasan válaszolnak a legkülönfélébb kérdésekre, és rengeteg menetrendi füzetet osztanak szét az érdeklődőknek. 
 
A rendőrség által bérelt standon egy új, a leggyorsabb kocsikat is utolérni képes autót mutatatnak be. A szervezet megszokott színére fényezett jármű elsősorban az autópályák biztonságát hivatott az ámokfutóktól megvédeni. Most összesen három ilyen gépkocsija van a rendőrségnek, amelyek közül az egyik éppen itt van a kiállításon. Mellette apróbb sor kígyózik a motorkerékpáros szimulátornál: akik még sohasem vezettek géperejű kétkerekűt, megtapasztalhatják, hogy a lóerőket bizony nem könnyű kordában tartani. Szerencsére itt egy bukás vagy ütközés még korrigálható – nem úgy mint kint az utakon.
A dél-alföldiek ízletes kolbász-kóstolóval, a Bakonyvidékiek meg borral kínálják a látogatókat, de van, ahol gyógynövényekből készült teával kedveskednek az érdeklődőknek. 
 
A kiállítás egyik attrakciója a legalább 6-7 méter magas királyi pár. A több ember által is mozgatott bábuk lassan lépkednek a standok közti utcácskákban, és a pavilonsorok fölé nyúlva hívják fel magukra a figyelmet. 
 
Összességében azonban nagyon eltér az egyes kiállítóhelyek megjelenésének a színvonala, a pultokon tárolt figyelemfelhívó prospektusok és más kellékek tartalma és küllemének nívója, továbbá a látogatókat fogadó munkatársak kedvessége és tájékozottsága. Többek között: a tokaji Rákóczi-pince és Udvarház Kft., a már említett Szilvásvárad és Bélapátfalva standja minden tekintetben kiemelkedőnek tűnik, míg Eger, illetve Csákvár város önkormányzatának pultjánál igen lelkes csapat fogadja az érdeklődőket.
Egy másik csarnokban szinte csak lakóbuszok mutatkoztak be, de a tulajdonosokon illetve kiállítókon kívül alig lehetett látni érdeklődőket. Hiába, ez egy másik kaszt!
 
A kiállítást a kőbányai Hungexpo területén március 2-ig, tehát pénteken, szombaton és vasárnap 10-18 óráig tekinthetjük meg. Megközelíthető az Örs vezér teréről 100-as autóbusszal, míg a Blaha Lujza térről a 37-es és a 37A jelzésű villamosokkal, amelyekről a Pongrácz útnál kell leszállni.
 
Kertész Z István
További híreink
Lehetséges általános közérzet-javulás egy táplálékkiegészítőtől?
A tudományos hírek időről időre felkapnak egy-egy hatóanyagot vagy terméket, számos pozitívummal kecsegtetve bennünket, amennyiben rendszeres fogyasztóivá válunk. Ám soks...
2024-04-19 08:47:57, Hírek, Könnyű Bővebben
A mosogatógépek innovatív fejlődésen mentek át
Manapság már szinte minden egyes feladatnak, ami fellelhető a háztartásban, annak elérhető a gépesített megoldása vagy a más módon egyszerűbbé tett változata. Ezeket azér...
2024-04-16 14:26:28, Hírek, Könnyű Bővebben
Ismerkedj meg a lakásfelújítás legfontosabb építőanyagaival!
Amikor az időjárás kellemesre fordul, beköszönt a tavasz, nemcsak a ruhatárunkat frissítjük fel, szívesen újítjuk meg az élettereinket is, és vágunk bele a télen tervezge...
2024-04-11 17:07:13, Hírek, Könnyű Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>