. Ma Emma napja van.
Lézershow és hajófelvoulás is színesíti a váci vigalom programjait
2016-07-16 18:19:19
Lézershow és hajófelvoulás is színesíti a váci vigalom programjait

Lézershow és hajófelvoulás is színesíti a váci vigalom programjait

A négy színpadon zajló eseményeken kívül 8 templomi koncertet, 17 kísérőprogramot, valamint 22 állandó és időszaki kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők - közölte a Madách Imre Művelődési Központ az MTI-vel.
    

A rendezvénysorozat a Székesegyház óratornyából, a Váci Ifjúsági Fúvószenekar rézfúvósainak közreműködésével reneszánsz és barokk fanfárok hangjával kezdődik, majd Händel művek csendülnek fel a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar és a Vox Humana Énekkar előadásában, Sándor Bence vezényletével. Ezt követően hagyományőrző felvonulás indul a Konstantin térről Ónodi Béla vezetésével a térség néptánccsoportjaival, amelyet a nézőkkel tartott közös össztánc zár a főtéren.
    

A Duna-parti és a főtéri színpadon pénteken a Takács Tamás Blues Band, a Revue zenekar és a Wellhello lép színpadra. Szombaton a Papp-Sárdy N.B.B. és az Ismerős Arcok zenél, valamint Révész Sándor és Závodi János adja elő a Piramis együttes dalait. Másnap Varga Miklós és a Band, Pálinkás Gergely és zenekara, valamint a Hooligans szórakoztatja a közönséget.
    

A rendezvényen fellép mások mellett a Katáng, Gubás Gabi, a The Early Sundayz és a Fugato Orchestra, valamint helyi alkotók, művészeti csoportok és zenészek. A VácMyLife színpadon többek között az Acoustic Rock Jam, a Rocken Dogs hard-rock banda, a hip-hop stílust képviselő Bloo Blasco és a verőcei DJ Span ad koncertet.
    

A városban található galériák a vigalom ideje alatt vagy azt megelőzően nyitják tárlataikat, így az állandó gyűjtemények mellett számos alkotóművészeti kiállítás várja az érdeklődőket. 
    

A hétvégén két látványos eseményt is megtekinthetnek az érdeklődők: péntek este animációs lézershowt mutat be a Lasershow6, másnap lampionos hajófelvonulás lesz, melyre július 20-ig lehet jelentkezni a műsorfüzetben megadott telefonszámon.
    

A gyerekműsorok és kézműves foglalkozások mellett gyermekudvar, népi fakörhinta, játékok palotája és játékpark is várja a családokat a Görög templom udvarán.


MTI

További híreink
A mosogatógépek innovatív fejlődésen mentek át
Manapság már szinte minden egyes feladatnak, ami fellelhető a háztartásban, annak elérhető a gépesített megoldása vagy a más módon egyszerűbbé tett változata. Ezeket azér...
2024-04-16 14:26:28, Hírek, Könnyű Bővebben
Ismerkedj meg a lakásfelújítás legfontosabb építőanyagaival!
Amikor az időjárás kellemesre fordul, beköszönt a tavasz, nemcsak a ruhatárunkat frissítjük fel, szívesen újítjuk meg az élettereinket is, és vágunk bele a télen tervezge...
2024-04-11 17:07:13, Hírek, Könnyű Bővebben
Hogyan dekoráljuk otthonunkat húsvét alkalmából?
Az ünnepi hangulatnak a szívünkben is jelen kell lennie, de sokat segíthetünk, ha az alkalomhoz illő dekorációkkal dobjuk fel otthonunkat. Mindezt megtehetjük a lakás bel...
2024-02-26 10:43:34, Hírek, Könnyű Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>