. Ma Márk napja van.
Lezárulhat az érdi ikercsecsemők tragédiája
2014-10-22 14:56:40
Lezárulhat az érdi ikercsecsemők tragédiája

Lezárulhat az érdi ikercsecsemők tragédiája

A Budaörsi Járásbíróság a mai napon hirdetett ítéletet H.-né T. C. ügyében, akit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolt meg a Budakörnyéki Járási Ügyészség. A Budaörsi Járásbíróság ítélete szerint bűnös, a bíróság 2 év 6 hónap fogházbüntetésre és 4 évi közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.
 
A kiszabott szabadságvesztés felét 3 évi próbaidőre felfüggesztették, a próbaidő az 1 év 3 hónap fogházbüntetés letöltése után kezdődik, amely alatt feltételes szabadságra nem bocsátható.
 
Az ítélet nem jogerős, a nő és védője fellebbezést jelentett be, az ügyész pedig 3 nap gondolkodási időt kért.
 
A vádlott 2012. június 18-án késő délután Érden közlekedett autóval, mintegy 36-43 km/h sebességgel. Ugyanebben az időben iker babakocsit tolva maga előtt sétált ellentétes irányban, az úttest jobb szélén A. E., két és fél hónapos ikerlányaival, őket kissé lemaradva követte az apuka.
 
 
Az utca enyhén emelkedő szakaszán felérve az autót vezető nő számára az emelkedő mögül előtűnő, lenyugvóban lévő nap az úttest beláthatóságát korlátozta, ennek ellenére nem lassított, ráadásul nem az úttestre figyelt, hanem a kocsi utasterének bal első ajtaja irányába, lefelé.
 
A babakocsit toló anyuka észrevette a felé közeledő autót és megállt, hogy megvárja, amíg az kikerüli. Pár pillanattal később rájött, hogy a kocsi nem lassít és nem is akarja kikerülni, ezért az út mellett található füves, tujákkal beültetett, kiemelt szegéllyel határolt területre lépett és megpróbálta a babakocsit is hátrafelé felhúzni oda.
 
Az autót vezető nő egyáltalán nem vette észre az előtte, az úttest jobb szélén tartózkodó és a szembe sütő nap vakító hatása miatt mintegy 20 méter távolságból észlelhetővé váló anyuka küzdelmét, így lassítás nélkül az autó jobb első részével nekiütközött a babakocsi elejének. Az ütközés következtében a két kislány a babakocsiból kiesett és az út melletti füves, tujákkal beültetett területre zuhant.
 
 
Az anyuka és a babakocsi a vádlott számára észlelhetővé válásától a baleset bekövetkezéséig 1,7-2 másodperc telt el.
 
A baleset során elszenvedett sérülések következtében az egyik kislány a kórházba szállítását követően, a baleset napján, míg testvére június 20-án, kórházi kezelés során belehalt sérüléseibe.
 
A Budaörsi Járásbíróság azt is megállapította, hogy az ügyben az édesanya nem volt hibás, a járdán nem tudott a babakocsival közlekedni, az úttesten pedig szabályosan közlekedett.
 
Korábbi írásaink:


További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A tudományos hírek időről időre felkapnak egy-egy hatóanyagot vagy terméket, számos pozitívummal kecsegtetve b...
Bővebben >>