. Ma Auguszta napja van.
Különös kegyetlenség: franciakulccsal ölte meg élettársát és annak édesanyját
2014-06-27 10:50:10
Különös kegyetlenség: franciakulccsal ölte meg élettársát és annak édesanyját

Különös kegyetlenség: franciakulccsal ölte meg élettársát és annak édesanyját

Megkezdődött a Budapest Környéki Törvényszéken annak a férfinak a tárgyalása, aki 2011-ben különös kegyetlenséggel megölte élettársát és annak édesanyját.
 
P. T. F. biztonsági őrként dolgozott, a bűncselekményt megelőző kb. fél évet leszámítva az édesanyjánál lakott. J. O. V., a sértett és édesanyja egy fóti családi házban éltek, jó anyagi körülmények között. A nő főiskolát végzett, egy budapesti cégnél dolgozott vezető beosztásban.
 
P. T. F. 2009. őszén egy társkeresőn keresztül ismerkedett meg a nővel, 2009. karácsonyától pedig kisebb megszakításokkal nála lakott. A férfi és a két nő kapcsolata konfliktusokkal terhelt volt, az idős nő hozományvadásznak tartotta, de a párja jó jövedelme is veszekedésre adott okot köztük. Az is problémát jelentett a férfinak, hogy párja jó kapcsolatban volt az ő édesanyjával.
 
A párnak 2011. januárjában kislánya született. A gyermek születését követően a kapcsolat még inkább elmérgesedett - a férfi nem vette ki a részét a gyermek ellátásával kapcsolatos feladatokból. A férfi édesanyja többször besegített a menyének az unoka körüli teendőkbe, emiatt azonban a fia neheztelt rá.
 
Gyakran szóba került, hogy a férfinak el kell költöznie a házból, emiatt többször veréssel fenyegette a párját. A nő 2011. február 21-én felhívta a férfi édesanyját, hogy menjen Fótra a fia holmijáért, aki eleget téve a kérésnek a férfi édesapjának szigetszentmiklósi otthonába vitték a dolgait. 
 
2011. február 22-én a nő a Dunakeszi Városi Bírósághoz fordult - azt kérte, hogy a gyermeket kizárólag nála helyezzék el, kérte, hogy a bíróság szabályozza a kapcsolattartást és a tartásdíjról is rendelkezzen. Ezt követően megengedte volt élettársának, hogy visszaköltözzön hozzá, de már csak a ruháit engedte visszavinni, és azt is tudomására hozta, hogy a bírósághoz intézett beadványát sem fogja visszavonni. Remélte, hogy a kettejük kapcsolata rendeződni fog.
 
2011. március 22-én este a férfi dolgozni ment. Aznap este a párja felhívta egy ismerősét, akinek elpanaszolta, hogy elviselhetetlen a kapcsolatuk és a férfinak most már végleg el kell tőle költöznie. Az ismerősének azt is elmondta, hogy fél a párjától, kiszámíthatatlannak tartja, ezért megkérte az ismerősét, hogy ha bármi történne vele, gondoskodjon a gyermekéről.
 
Másnap reggel, 2011. március 23-án a férfi a munkahelyéről a fóti házba ment, ahol a nő közölte vele, hogy el kell költöznie, a ruhái ekkor már részben ki voltak pakolva a szekrényből. Veszekedés alakult ki kettejük között, a férfi egy franciakulccsal legalább 35 alkalommal megütötte a nőt, nagyrészt a fején. A nyakát is megragadta, egy éles eszközzel a nyakán és a karján is megvágta. A nő összeesett és néhány percen belül életét vesztette. A veszekedés miatt a nő édesanyja megjelent az emeleten, ahol a férfi a franciakulccsal legalább 12 alkalommal megütötte őt, főleg a fejét, az idős nő egy-két percen belül meghalt.
 
A férfi ezután levetette véres ruháit, átöltözött, a csecsemőt megetette, majd magához vette a nő pénztárcájában lévő pénzt és a nő kocsijával a munkahelyére ment, ahol az egyik kollégájának üzenetet hagyott, melyben arra kérte, hogy gondoskodjon a magára hagyott csecsemőről. A 34 éves férfi ezután ismeretlen helyre távozott. 2011. március 25-én délelőtt az édesapja lakására ment, akinek a tanácsára ügyvédjével a rendőrségen feladta magát.
 
Forrás: Budapest Környéki Törvényszék
További híreink
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Keresztül a téli Vértesen
A Vértesben elég sokat jártunk, de télen még soha, így felkerekedtünk, hogy megnézzük eme szép és változatos hegyvidéket február elején.
2024-02-13 17:37:46, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
A közel 80 éves Földes László „Hobo” kapta a Petőfi Zenei Díj Életműdíját
Földes László, Hobo a Hobo Blues Band alapítója kapja a Petőfi Zenei Díj Életműdíját idén, írja a hirado.hu. Az Életmű Gálát február 3-án közvetítik a Duna TV-n.
2024-01-18 12:09:38, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
Bővebben >>