. Ma Gedeon napja van.
Kritikus a helyzet az ónos eső miatt Pest megyében
2014-12-01 17:16:00
Kritikus a helyzet az ónos eső miatt Pest megyében

Kritikus a helyzet az ónos eső miatt Pest megyében

 
Operatív törzset állított fel a Pest megyei katasztrófavédelem a társszervekkel közösen a szentendrei tűzoltólaktanyában, hogy mielőbb megoldják a Dobogókő térségében a lefagyások miatt kialakult kritikus helyzetet – tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi szóvivő hétfő délben az MTI-t.
 
Csámpai Attila közölte: nemcsak a ráfagyott csapadék miatt súlyossá vált és letört faágak, illetve a kidőlt fák okoznak gondot, hanem az is, hogy a térségben 300 fogyasztót érintő áramkimaradás van. Utóbbi oka a jégtől nehézzé váló vezetékek leszakadása. A szolgáltató a síkos, veszélyes és emiatt lezárt utakon egyelőre nem tudja megközelíteni az érintett helyszíneket, így a hiba elhárítása egyelőre várat magára.
 
A probléma megoldása érdekében operatív törzs alakult a szentendrei tűzoltólaktanyában, ahol a katasztrófavédelem szakemberei az érintett társszervekkel közösen mielőbb igyekeznek orvosolni a gondokat – tette hozzá a szóvivő.
 
Első lépésként Dobogókő térségébe vezényelték a pilisi mentőcsoport három tagját egy terepjáróval együtt, hogy segítsenek a leszakadt jeges gallyak és kidőlt fák közelébe jutni a tűzoltóknak.
 
Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályának vezetője korábban azt közölte, hogy a burkolatra hulló fagyott ágak, illetve az utak fölé hajló és kidőlt fák miatt lezárták a Pilisszentkeresztet Pilisszentlélekkel összekötő utat, és a Dobogókőre vezető bekötőút is használhatatlan. Elmondta, a térségben nulla fok körüli a hőmérséklet, és folyamatosan esik az eső, amely azonnal ráfagy a faágakra. Noha a cég szakemberei a katasztrófavédelemmel és a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársaival együtt dolgoznak a kritikus ágak, fák eltávolításán és újabb szórógépet is küldtek a térségbe, lehet, hogy csak kedden tudják megnyitni a két útszakaszt – mondta.
 
Szintén letört, fagyott ágak és kidőlt fák teszik lehetetlenné a közlekedést Isaszeg és Nagytarcsa között, ezért azt az utat is le kellett zárni egy időre, a gödöllői tűzoltók megkezdték az út megtisztítását – közölte a megyei katasztrófavédelmi szóvivő. 
 
Délelőtt a 3-as út Pest megyei szakaszára is többször riasztották a katasztrófavédelmet fakidőlés miatt – tette hozzá Csámpai Attila.
További híreink
Az egyik legnépszerűbb megoldás ablakok, erkélyajtók esetében: a bukó-nyíló nyitásmód
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghatározza a kényelmet, a komfortot és a használat egyszerűségét...
2024-03-27 10:19:44, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem...
Bővebben >>