. Ma Márk napja van.
Közel félmilliárdos óvodarekonstrukció Veresegyházon
2016-08-17 21:37:46
Közel félmilliárdos óvodarekonstrukció Veresegyházon

Közel félmilliárdos óvodarekonstrukció Veresegyházon

Pásztor Béla (független) tájékoztatása szerint az 1994-ben épült Széchenyi téri óvoda modernizálásának, bővítésének fő célja az volt, hogy mind a hat csoport a földszinten kapjon helyet, eddig ugyanis kettő a tetőtéri helyiségekben működött.
    

A két új foglalkoztatón és ezek kiszolgáló helyiségein kívül tálalókonyhát, orvosi szobát, elkülönítőt, logopédus-, és sószobát, valamint tornaszobát is kialakítottak a 695 négyzetméteres új részben, ezzel összesen 1700 négyzetméterre nőtt az óvoda beépített alapterülete.
    

A saját pénzből finanszírozott önkormányzati projekt részeként egyebek mellett új kertet, párakaput, parkolókat is kialakítottak, de a pénzből futotta játékvásárlásra és a zöldfelület jelentős bővítésére is - magyarázta a polgármester. A szeptembertől 120 óvodást fogadó épületre nettó 201 millió forintot költöttek - tette hozzá.
    

Hasonló nagyságrendű átépítésre került sor a Lévai utcai óvodában is. A régi szárnyban két foglalkoztatót, tornaszobát, valamint tálaló konyhát és kiszolgáló egységeket alakítottak ki, míg az új épületrészben három csoportszoba, illetve öltöző- és vizesblokkok kaptak helyet. A foglalkoztatók közvetlenül csatlakoznak a teraszokhoz, illetve az udvarhoz és a műfüves pályához. Az óvoda teljes belső berendezése is megújult, s 15 jármű számára alkalmas parkoló is létesült. A kibővített intézmény alapterülete 879, a teraszrészé 110, a zöld udvaré 1371 négyzetméter lett.
    

Az intézmény fűtéséről és melegvízellátásáról a korábban kiépített termálvezeték felhasználásával kialakított hőközpont gondoskodik. A


100 kisgyereket fogadó óvodára nettó 206 millió forintot költött az önkormányzat - közölte Pásztor Béla.


MTI

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha en...
Bővebben >>