. Ma Csilla napja van.
Kollektív öngyilkosságot követnének el a rokkantak?
2012-08-01 08:23:24
Kollektív öngyilkosságot követnének el a rokkantak?

Kollektív öngyilkosságot követnének el a rokkantak?

A Magyar Szociális Fórum nyilatkozatot adott ki, melyben életellenes fanatizmusnak minősítette, és elítélte azt a tervet, hogy a rokkantak vonuljanak a parlament elé, és a Kossuth téren kövessenek el kollektív öngyilkosságot. Véleményük szerint ilyen iszonyatos gondolat csak beteg agyban fordulhat meg, vagy olyanéban, aki emberellenes céljainak oltárán képes mások életét feláldozni.
 
Az MSZF arra a tervre reagált, amelyet az Infovilág hírportál hozott nyilvánosságra „A parlament előtt leszünk öngyilkosok” címmel.
 
„Vajon az illető a saját életét is ki akarná oltani, vagy csak másokat akar a vágóhídra terelni? Akárhogy legyen is, az élet nevében visszautasítjuk a halál filozófiáját. Nem vethet véget az életének, aki emberibb jövőt akar” – szögezi le a közlemény.  
 
A rokkant nyugdíjrendszert nem öngyilkossággal lehet megvédeni, hanem társadalmi harccal. Az élethez és a megélhetéshez való alapvető emberi jogot akarattal, elszántsággal, kiállással, harccal lehet érvényre juttatni az ellenérdekelt pénzügyi csoportokkal szemben, és a társadalom rovására velük kiegyező kormányokkal szemben. 
 
Ilyen életteli, eleven kiállásnak és összefogásnak köszönhető, hogy az alapvető jogok országgyűlési biztosa kedden az Alkotmánybíróságnál kezdeményezte a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól szóló törvény egyes rendelkezéseinek felülvizsgálatát, a szerzett jogokra hivatkozva.
 
Az MSZF szerint súlyos felelősség terheli a politikai vezetést azért, hogy hazánkban felerősödhettek az életellenes tendenciák, és megnőtt az öngyilkosságok száma. Rokkantakat fosztanak meg eddigi ellátmányuktól, és részesítenek korábbi ellátmányuk felének vagy egyharmadának megfelelő, létminimum alatti összegben. Az „új komplex felülvizsgálati rendszer” keretében gyógyíthatatlan betegeket nyilvánítanak egészségessé és rehabilitálhatóvá. Betegeket hagynak a sorsukra, hozzátartozóiknak pedig alaptörvényben írják elő, hogy gondoskodjanak róluk, miközben nekik sincs miből eltartaniuk magukat. Országszerte tömeges kilakoltatások folynak, a kormány megengedi, hogy emberek ezreitől elvegyék egyetlen otthonukat, mert önhibájukon kívül nem tudnak fizetni.
 
A munkából származó jövedelmek olyannyira lemaradtak a megélhetési költségektől, hogy 4 millióan élnek a létminimum alatt, további 2 millióan pedig valamelyest felette. Ez a politika tömeges elszegényedéshez vezet, kétségbeesésbe és halálba kerget embereket. Nem annak ad, aki szükséget szenved, hanem tőle vesz el és annak juttat, akinek van mit a tejbe aprítania. Most éppen közpénzből újra feltőkésíti a bankokat, a megélhetési válság előidézőit.
 
A társadalmon, azon belül a rokkantak kiszolgáltatottságán csak társadalmi ellenállással lehet változtatni. Aki nem vállalja ezt a harcot, hanem eldobja magától az életet, azoknak segít, akik a jelen politika fenntartásában érdekeltek, nevezetesen abban, hogy a rendszer ne változzon, hanem a dolgozó, alkotó, rászoruló ember fizesse meg kevesek jólétét.
 
Az MSZF annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a rokkantak, és más bajbajutott emberek túlnyomó többsége élni akar, nem pedig meghalni, ezért nem fog csatlakozni az eszement, elvetemült tervhez.
 
Hírhatár - MSZF
További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>