. Ma Márk napja van.
Kivégezte kislányát - lehet, hogy nem tud részt venni az eljárásban a férfi
2013-02-01 17:56:09
Kivégezte kislányát - lehet, hogy nem tud részt venni az eljárásban a férfi

Kivégezte kislányát - lehet, hogy nem tud részt venni az eljárásban a férfi

Ahogyan azt korábban megírtuk, az abonyi H. T. Mihály (43) tavaly augusztus 27-én fejbe lőtte alvó kislányát, Kiarát (†10) mert felesége, G. Renáta (33) el akarta hagyni őt. Ezután magával is végezni akart, az éjjeli műszakból hazatérő felesége által kihívott mentők mentették meg az életét. A kislány azonban belehalt sérülésébe.

 

A férfit mesterséges altatásban tartották koponyasérülése miatt. Amikor felébresztették és kihallgathatóvá vált, szeptember 28-án a bíróság a baleseti intézet kórtermében elrendelte előzetes letartóztatását. A férfit később átszállították a tököli rabkórházba, jelenleg is ott ápolják.

 

Kállai Gábor, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, hogy a gyermekgyilkossággal gyanúsított apa a napokban részletes beismerő vallomást tett, de koponyasérüléseinek következményei miatt egyelőre nem tudni, hogy részt tud-e venni az ellene indított büntetőeljárásban. Fizikai és szellemi képességeinek vizsgálatára szakértőt rendeltek ki.

 

A vallomás ellenére sem zárható ki, hogy fejsérülései miatt rosszabb állapotba kerülhet. Kállai Gábor tájékoztatása szerint egy esetleges visszaesés a nyomozás és a büntetőeljárás felfüggesztésével járhatna. A sérülései miatt el kellett távolítani a homoklebenyét és –csontját, és egy bukósisakhoz hasonló fejvédőt kapott. A fejlövésnek súlyos következménye, hogy a férfi nem tud járni és napjai nagy részét az ágy szélén ülve tölti.

 

A férfi most először tett egybefüggő, beismerő vallomást, amelyben arra hivatkozott, hogy felesége el akarta hagyni, vagyis szerelemféltés állt a súlyos bűncselekmény hátterében. A Blikk információi szerint kihallgatásakor részletesen beszélt a tragédia éjszakájáról, zokogva ismerte el, hogy több lövéssel kivégezte a lányát. Emlékezett, hogy a kislány aludt, amikor lelőtte. Azt mondta, utána a gyerek mellé feküdt és saját homlokához tartva újra meghúzta a ravaszt. Azt még nem tudni, a férfi hogyan került ki a fürdőszobába. A férfi állítólag azt hitte, hogy a kislány, úgy ahogyan ő, túlélte a fejlövést, csak a rabkórházban tudta meg, hogy nem így történt.

 

Hírhatár-MTI

Utoljára frissítve: 2013-02-01 18:08:40

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>