. Ma Miklós napja van.
Kigyulladt és lezuhant egy bombázó!
2011-06-15 11:05:12
Kigyulladt és lezuhant egy bombázó!

Kigyulladt és lezuhant egy bombázó!

A B-17-es bombázó éppen Chigagóba tartott egy légi bemutatóra hétfő délelőtt, helyi idő szerint fél tízkor szállt fel, amikor a pilóta tüzet észlelt az egyik motorban. A fedélzeten hét ember utazott és komolyabb sérülések nélkül túlélték a kényszerleszállást. A tüzet nem tudták megfékezni és rövid idő alatt az egész bombázó kiégett.

 

 

 

 

Az ABC 7 megszerezte a szalagot, amin a kényszerleszállás előtti pillanatok halhatóak. „Tűzet észlelek” mondta a pilóta aki észrevette, hogy ég a második számú motor a bombázó bal szárnyán. „ Tedd le a földre, amilyen gyorsan csak tudod”. Nem sokkal utána a gép sikeresen landolt egy kukoricásban. „A mentő járművek keresnek” hangzik el a légiforgalmi irányítótól. Több helyi lakos is hamar a helyszínre érkezett. „Amint oda értem elkezdtem videózni a lángokat és a füstöt, majd egy robbanásra lettem figyelmes” mondta egy a helyszínre érkező helyi férfi. „Láttam a gépet amikor lángokba borult és többször és felrobbant” nyilatkozta egy nyugalmazott rendőrtiszt.

 

A  problémák felszállás után néhány perccel kezdődtek a bombázó fedélzetén, de a pilóta már nem tudott visszatérni a repülőtérre. Az egyik utas vette észre először a tűzet a repülőgép fedélzetén. Ezután kényszerült kényszerleszállásra a bombázó, ahol a hét utasnak sikerült kiszállni a repülőgépből. Egy személy szenvedett  kisebb fejsérülést, amikor kilépett a gépből, őt kórházba szállítottak. A szövetségi nyomozók elkezdték a hiba vizsgálatát, ami a balesethez vezetett.

 

A Liberty Belle az egyik legjobb állapotú B-17-es volt, rendszeresen járt légi bemutatóra és akinek megjött a kedve, 430 dollárért - kb. hetvenhétezer forintért cserében repülhetett a veterán bombázóval. A B-17-es bombázóból több mint tizenkétezer darab készült a Boeing üzemeiben 1936 és 1945 között. A második világháborúban az amerikai légierő másfél millió tonna bombát dobott le, amit a B-17-es bombázok juttattak el a célpontokhoz. Mára ötvennyolc példány maradt meg a tizenkétezerből, ebből tizennégy volt képes a levegőbe emelkedni, a balesete után így már csak tizenhárom üzemképes gép maradt.

További híreink
Kiirtotta a családját és önmagát is fejbelőtte egy férfi Dunakeszin
Lőfegyverrel lelőtte volt anyósát, párját és közös gyermeküket egy férfi Dunakeszin vasárnap este, mindhárman életüket vesztették – közölte a police.hu honlapon a Pest Me...
2021-09-14 19:48:20, Hírek, Kitekintő Bővebben
Életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott a várpalotai kettős gyilkossággal vádolt férfi
Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, és tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától első fokú ítéletében a Veszprémi Törvényszék a várpalotai kettős gyilkossággal...
2021-04-16 18:40:48, Hírek, Kitekintő Bővebben
Késelés és lövöldözés volt szombat délután a fővárosi Hév-megállóban
Öten verekedtek össze szombat délután, egyikük többször lőtt egy gázpisztollyal, de egy késelő okozott könnyű sérülést. A rendőrség garázdaság miatt nyomoz.
2021-04-03 20:11:45, Hírek, Kitekintő Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az uniós országok között november 29-én került Magyarország az első helyre a halálozásban a hétnapos mozgóátla...
Bővebben >>