. Ma Margit napja van.
Kigyulladt és lezuhant egy bombázó!
2011-06-15 11:05:12
Kigyulladt és lezuhant egy bombázó!

Kigyulladt és lezuhant egy bombázó!

A B-17-es bombázó éppen Chigagóba tartott egy légi bemutatóra hétfő délelőtt, helyi idő szerint fél tízkor szállt fel, amikor a pilóta tüzet észlelt az egyik motorban. A fedélzeten hét ember utazott és komolyabb sérülések nélkül túlélték a kényszerleszállást. A tüzet nem tudták megfékezni és rövid idő alatt az egész bombázó kiégett.

 

 

 

 

Az ABC 7 megszerezte a szalagot, amin a kényszerleszállás előtti pillanatok halhatóak. „Tűzet észlelek” mondta a pilóta aki észrevette, hogy ég a második számú motor a bombázó bal szárnyán. „ Tedd le a földre, amilyen gyorsan csak tudod”. Nem sokkal utána a gép sikeresen landolt egy kukoricásban. „A mentő járművek keresnek” hangzik el a légiforgalmi irányítótól. Több helyi lakos is hamar a helyszínre érkezett. „Amint oda értem elkezdtem videózni a lángokat és a füstöt, majd egy robbanásra lettem figyelmes” mondta egy a helyszínre érkező helyi férfi. „Láttam a gépet amikor lángokba borult és többször és felrobbant” nyilatkozta egy nyugalmazott rendőrtiszt.

 

A  problémák felszállás után néhány perccel kezdődtek a bombázó fedélzetén, de a pilóta már nem tudott visszatérni a repülőtérre. Az egyik utas vette észre először a tűzet a repülőgép fedélzetén. Ezután kényszerült kényszerleszállásra a bombázó, ahol a hét utasnak sikerült kiszállni a repülőgépből. Egy személy szenvedett  kisebb fejsérülést, amikor kilépett a gépből, őt kórházba szállítottak. A szövetségi nyomozók elkezdték a hiba vizsgálatát, ami a balesethez vezetett.

 

A Liberty Belle az egyik legjobb állapotú B-17-es volt, rendszeresen járt légi bemutatóra és akinek megjött a kedve, 430 dollárért - kb. hetvenhétezer forintért cserében repülhetett a veterán bombázóval. A B-17-es bombázóból több mint tizenkétezer darab készült a Boeing üzemeiben 1936 és 1945 között. A második világháborúban az amerikai légierő másfél millió tonna bombát dobott le, amit a B-17-es bombázok juttattak el a célpontokhoz. Mára ötvennyolc példány maradt meg a tizenkétezerből, ebből tizennégy volt képes a levegőbe emelkedni, a balesete után így már csak tizenhárom üzemképes gép maradt.

További híreink
Mérget adott be az anyjának az ápolónő a gyöngyösi kórházban
A Heves Vármegyei Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy 41 éves nő ellen, aki megpróbálta megölni az anyját – tud...
2023-02-18 12:34:05, Hírek, Kitekintő Bővebben
A Tisza-tóba fulladt egy fiatal rendőr
Elmerült a Tisza-tóban és életét vesztette egy fiatal, 22 éves fővárosi rendőr – közölték a rendőrség oldalán pénteken.
2022-07-05 20:31:10, Hírek, Kitekintő Bővebben
Tragédia: két nap után elhunyt a kisbuszban felejtett négyéves kislány
A négyéves kislány, Inez, akit szerdán egy kisbuszban felejtettek, feladta a harcot a kórházban, miután nyolc órán keresztül nem tudott kiszabadulni a járműből – írja a B...
2022-06-10 17:54:05, Hírek, Kitekintő Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ezzel lényegében legitimálták az Orbán-rendszer elmúlt 12 évében történt visszaéléseket - értelmezhetnénk így ...
Bővebben >>