. Ma Márk napja van.
Kiállás a kilakoltatásra ítélt 11 fős kőbányai család mellett
2013-04-29 12:28:33
Kiállás a kilakoltatásra ítélt 11 fős kőbányai család mellett

Kiállás a kilakoltatásra ítélt 11 fős kőbányai család mellett

A Budapest X. kerületi önkormányzata kitűzte annak a kilakoltatásnak az időpontját, amely egy 11 fős családot fenyeget azzal, hogy az utcán köt ki. Az embertelenség megakadályozása érdekében a Magyar Szociális Fórum – eleget téve a család meghívásának – csütörtök délelőttre sajtóértekezletet hívott össze a család otthonába.
 
A családanya, Faragó Ferenc Mihályné tíz gyermeket nevelt fel becsülettel, szegényen, rokkantan. 200-250 ezer forintból kell megélniük, ebből nem futja lakbérre és távfűtésre. Tetemes adósságuk miatt akarják kilakoltatni őket, köztük kiskorú gyerekeiket önkormányzati lakásukból. Nincs hová menniük.
    
Az MSZF április 15-én levélben kérte Kovács Róbert kőbányai polgármestertől, hogy biztosítson nekik más, emberhez méltó lakhatást, mielőtt végzetes lépésre szánná magát, de a polgármester nem válaszolt. Az MSZF jelezte: nem fogja tétlenül szemlélni, hogy a népes családot az utcára tegyék.
    
Az MSZF közölte: a sajtótájékoztatót csütörtökön délelőtt 11 órakor tartják a Faragó család lakásán. Címe: Budapest, X. kerület Kápolna u. 13. V. emelet 36.
 
Hírhatár-MSZF
További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha en...
Bővebben >>