. Ma Auguszta napja van.
Kásler rárontott a bankokra!
2012-12-30 13:31:00
Kásler rárontott a bankokra!

Kásler rárontott a bankokra!

Az elhíresült "OTP-verő" gyulai Kásler Árpád rendületlenül vívja harcát, szünet nélkül keresi igazát több százezer devizaadós érdekében is. A két ünnep között szinte minden bankot feljelentett!

 

Kásler, aki egyben a Banki Adósok Érdekvédelmi Szövetségét (BÁÉSZ) képviseli, most újabb nagy fába vágta a fejszéjét - 12 hazai pénzintézet ellen indul harcba! December 27-én nyilvánossá tette beadványát, melyben egy-két kivétellel szinte minden bank ellen közvádas feljelentést tett, melyet a Legfőbb Ügyészségnek nyújtott be.

 

Káslert lehet, és kell is komolyan venni, hiszen egy jogerős ítélettel a zsebében – melyet az OTP-vel szemben nyert - és amiről annak idején a Hírhatár elsőként számolt be - megalapozott elismertségre tett szert. A magyar bankok hitelezésével szembeni, azóta is kitartó küzdelme csak dicséretet érdemel, elszántsága pedig valóban példaértékű!

 

Mostani beadványát a Büntető Törvénykönyv 318. § (1)-ban foglaltak szerinti csalás büntette és a Btk.296/A. § foglaltak szerint, a fogyasztók megtévesztésének  megalapozott gyanújára hivatkozva tette meg, ellentétben a korábbi megnyert ügyével, ami tudvalevőleg polgári peres eljárás keretében zajlott, és nyert meg Kásler jogerősen az OTP-vel szemben.

 

Kásler Árpád  honlapján a feljelentés kapcsán az alábbi véleményének is hangot ad: “(…) nem elegendő a szerződést nézegetni és arra hivatkozni, mert a szerződésben foglalt dolgok kötelezik az Adósokat, de csak akkor ha a folyamatokat a valóságnak megfelelően írták le. Ha ez nem így történik, tisztelt legfőbb ügyészség, akkor a “MEGJEGYZÉS” rovatba bele kell írni, hogy CSALÁS.”

 

A közvádas feljelentéséhez kapcsolódóan – a beadvány teljes szövege ITT> olvasható - Kásler Árpád kéri minden érintett támogatását az erre szolgáló aláírásgyűjtő ív kitöltésével, ami ITT> érhető el.

 

A Hírhatár a feljelentéssel kapcsolatban megkereste Dr. Léhmann György siófoki ügyvédet, aki szintén közismert élharcosa a deviza-hitelesek küzdelmének, kérve véleményét Kásler Árpád most beadott feljelentésével kapcsolatban. 


Léhmann elmondta: egyrészt fenntartással fogadja a szóban forgó feljelentést, mivel nem látja megalapozottnak az abban foglaltakat a hivatkozott törvényi tényállással összhangban.

 

Másrészt, mint gyakorló ügyvéd, arra azért felhívja a figyelmet, hogy a beadványban foglaltak mind tényszerűségében, mind jogalapjában megkérdőjelezhetőek - a feljelentés formai és szakmai hiányosságáról most nem ejtve szót -,  hiszen a büntetőügy megindításának alapfeltétele, hogy konkrét cselekmény, konkrét elkövetőjére azt elégséges, kellő mértékben megalapozott  indokolással, a bűncselekmény alapos gyanújára vonatkozóan kell előterjeszteni. Ennek hiányában nem lehet, úgymond általánosságban a bűncselekmény gyanúját lebegtetni.

 

Végezetül Léhmann elmondta, bár tiszteli Kásler elszántságát, hiszen mindketten sokat tesznek egy azonos cél érdekében, a fennálló devizahitel probléma megoldásáról viszont igencsak különbözően gondolkodnak.

 

A jogász nem rejtette véka alá abbéli aggályát, miszerint kétséges, hogy az ügyészség érdemben foglalkozna a mostani Kásler-beadvánnyal. Nem csak a jogszakmai hiányosság és a valós tényállás megalapozottságának hiánya okán, hanem amiatt is, mert ezen ügyek megnyugtató megoldása - véleménye szerint, messze nem az ügyészség jóakaratán múlik.

 

Itt átfogó kormányzati segítségre, intézkedésre volna mihamarabb szükség a devizahitelesek ügyének végleges és kedvező megoldása érdekében. Amíg ez nem születik meg, enélkül, egy-két kisebb „civil” eredményt leszámítva, csak jogi útvesztőkbe fog torkollni minden hasonló kezdeményezés.

 

A Hírhatár továbbra is kiemelten kíván foglalkozni a devizahitelesek ügyével, magunk is kíváncsian várjuk mit kezd a Legfelsőbb Ügyészség Kásler Árpád szóban forgó feljelentésével.

Rozy-x

Utoljára frissítve: 2012-12-30 23:13:13

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az egyik legnépszerűbb megoldás ablakok, erkélyajtók esetében: a bukó-nyíló nyitásmód
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghatározza a kényelmet, a komfortot és a használat egyszerűségét...
2024-03-27 10:19:44, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>