. Ma Viola napja van.
Kanapészörf
2011-09-02 15:46:00
Kanapészörf

Kanapészörf

Szeretne utazni, de nincs pénze szállásra? Nem új keletű az ötlet, hiszen már több éve ismert a kanapészörfözés. 2009-ben már több mint 400 ezer ember vette igénybe az utazásaihoz, több mint 220 országban. A kanapészörf lényegét tekintve igen egyszerű, hiszen a vendéglátónak csupán egy ágyat kell biztosítania az alkalmi vendégének, amiért nem kell fizetni. Vannak, akik csak azt vállalják, hogy bemutatják a várost, mint idegenvezető, de nem adnak szállást.

 

Egy felmérés alapján többnyire a fiatal, huszonöt év alatti korosztály veszi igénybe ennek az utazásnak a formáját. Erre a célra külön weboldalt is létrehoztak, ahol az utazni vágyók megismerhetik egymást, adatokat szolgáltatnak ki egymás felé, és időpontokról egyeznek meg.

 

Felmerül a kérdés, vajon mennyire biztonságos, hogy egy vadidegen kanapéján éjszakázzunk? A kanapészörf működtetői mindent megtesznek azért, hogy kiszűrjék azokat a tagokat, akik nem illenének bele ebbe a létformába. A tagok ezen felül megoszthatják egymással a tapasztalataikat, élményeiket. Kíváncsiságból hajtva utána néztünk a magyar fiatalok tapasztalatainak, különböző fórumokon. Találkoztunk pozitív, de sajnos negatív példával is, de azt meg kell jegyeznünk, igen ritka a negatív hozzászólás.

 

A Couchsurfing oldalát 2004-ben hozták létre, a magyarok közül közel nyolcezren regisztráltak 2009-re. A kanapészörfözésben tizennyolc év alatt nem lehet részt venni.

 

„Nagy találmány ám ez a kanapészörf. két tündéri olasz vendégem volt két napig, srácok, helyesek, kedvesek és amikor már épp a hátam közepére kívántam, hogy nem tudok egyedül lenni este, arra mentem haza, hogy kitakarították a konyhámat, láss csodát.”

 

Hát ezt se nekem találták ki, mert senkiben sem bízom :)

 

„A barátnőm mesélt erről, és ki is próbálta. Semmi gond nem volt, nagyon kedves srácnál aludt, kapott reggelit, és még valami érdekes helyet is megmutatott neki. Ez a srác mondta, hogy ő így volt Japánban, és a Föld több pontján. Nem kell félni, ott vannak a honlapon az értékelések, olyan helyet válasszatok, amit már többen próbáltak, jó visszajelzéseket kaptak.”

 

 

„Adatlap alapján tök normális férfi keresett meg (plasztikai sebész), hogy érkezik Magyarországra, szeretné ha megmutatnám neki a város nevezetességeit stb., a mailekben, msnben még csak célzást sem tett semmire. Találkoztunk a hotel előtt, ahol megszállt, és tény, ami tény, a külsejét illetően pozitívan csalódtam benne, ezért engem sem kellett félteni a továbbiakban, jókat flörtöltünk az alatt a pár nap alatt amíg itt volt, de semmi több. Bezzeg ami utána jött!! Napi több sms, telefonhívás, számon kérő stílus, hol vagyok, mit csinálok, majd egyik nap (valahogy kinyomozta a címem) egy repülőjegy az ő városába!!! Egészen augusztustól novemberig ment ez az egész, mire végre lekopott.”

További híreink
Millióan rajonganak a nemlétező lányért
Miquela pontosan olyan fotókat posztol magáról, mint bármelyik mai modern fiatal lány. Csak ő éppenséggel nem élő személy, hanem egy számítógéppel generált kép csupán.
2018-06-27 09:33:30, Hírek, Környezetünk Bővebben
Egy üveg viszki után indult a Balatonnak a 13 éves gyerek –elájult, túlélte
Megivott egy üveg viszkit, majd fürdeni akart a Balatonban egy 13 éves fiú, de a köveken megcsúszott és beverte a fejét.
2018-06-27 09:33:29, Hírek, Környezetünk Bővebben
Az érdi Elvira Major őshonos ültetvényeiért aggódik a terület üzemeltetője
Az érdi Elvira Major őshonos ültetvényeiért aggódik a terület üzemeltetője, az állami tulajdonú Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit (MKSZN) Kft., mert az önkormány...
2016-09-17 12:30:39, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére