. Ma György napja van.
Kamion Eb - Családi programok is várják a nézőket Mogyoródon
2016-08-25 12:36:37
Kamion Eb - Családi programok is várják a nézőket Mogyoródon

Kamion Eb - Családi programok is várják a nézőket Mogyoródon

Az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján Őry Tamás, a Truck Race Promotion Kft. vezetője beszélt erről, hozzátéve, egy különleges díjjal is készültek:
    

"A legendás magyar kamionversenyző, Krasznai János a tavalyi futamokon még díjat adott át, de sajnos már nem lehet közöttünk, az ő emlékének adózva így megalapítottuk a Krasznai János-díjat, amelyet szombaton és vasárnap is a nap legjobb köridejét elérő pilóta kap majd meg" - mondta Őry Tamás.
    

A promóter cég vezetője hangsúlyozta, hogy a 2015-ös hétvégéhez hasonlóan ezúttal is nyitva lesz az úgynevezett paddock - a boxok mögötti terület - a jeggyel rendelkező nézők számára.
    

Őry Tamás kiemelte, tavaly a szervezőknek nem volt szerencséjük az időjárással, de most úgy tűnik, hogy mindkét nap verőfényes napsütés várja majd a közönséget a mogyoródi Forma-1-es pályán.
    

A kétszeres Európa-bajnok, címvédő Kiss Norbert azt mondta, a tavalyi versenyekhez hasonlóan ezúttal is számít a hazai közönség támogatására, s kitért rá: a két hónapos nyári szünetben sikerült fejleszteniük a Mercedes-motoron, így bízik a jó eredményben.
    

"A változás hozzátartozik az emberek életéhez, amely az enyémben történt, az is teljesen normális" - utalt Kiss arra, hogy a magyar Oxxo Truck Race Team helyett az idei évtől a Tankpool24-Mercedes csapat színeiben versenyez. "Az előzetes várakozásokhoz képest már eddig is nagyon jó eredményeket értünk el ebben az évben, jó ütemben fejlődünk, s abban reménykedem, hogy ha az idén nem is, de jövőre vagy 2018-ban már harcolhatunk a bajnoki címért."
    

Sam Smith a kamion Európa-bajnokság promóter cégének, az ETRA-nak a képviseletében arról beszélt, hogy az idei az egyik legjobb év a sorozat történetében, óriási a küzdelem és szoros a pontverseny, az első két helyezettet mindössze egy pont választja el egymástól.
    

"Jó, hogy sorozatban másodszor itt lehetünk Magyarországon, a mezőnyben most 16 kamion lesz, és nagyon sikeres hétvégére számítunk" - jelentette ki Sam Smith, s hozzátette: újdonságként úgynevezett Fan Village-et, azaz szurkolói zónát alakítanak ki a paddock területén, ahol a közönség személyesen is találkozhat a versenyzőkkel.
    

A kamion Eb tavaly 25 év szünet után tért vissza a Hungaroringre. A mostani hétvégén a több mint 600 lóerős luxus-sportautókat - Aston Martinokat, Audi R8-asokat, Bentleyket, Corvette-eket, Lamborghinikat, McLareneket és Nissan GTR-eket - felvonultató Blancpain GT Sprint Series, valamint a Swift Cup Europe versenyei lesznek a betétfutamok.
    

A versenykamionok, GT-autók és kupás Swiftek csütörtökön 17 órakor konvojban indulnak el a Hungaroringről, s rendőri felvezetés mellett az M3-as autópályán, a Kacsóh Pongrác úton, a Kós Károly sétányon, valamint a Hősök terén keresztül az 56-osok terén felállított parkolóig jutnak el. A felvonuláson 15 kamion, illetve a Blancpainben és a Swift kupában induló 13-13 versenyautó vesz majd részt.
    

Az érdeklődők a kamionfesztival.hu weboldalon részletes tájékoztatást kaphatnak a hétvégi programokról, jegyeket pedig szintén ott, vagy csütörtök délután az 56-osok terén személyesen is vásárolhatnak. A mindkét napra szóló belépő 8990 forintba, a csak vasárnapi 6490, a szombatra érvényes pedig 5990 forintba kerül.


MTI

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>