. Ma Márk napja van.
Kábszer, színesfém és üzemanyag-tolvajok, meg egy ideges vásárló - ez történt az elmúlt héten
2014-10-02 16:49:36
Kábszer, színesfém és üzemanyag-tolvajok, meg egy ideges vásárló - ez történt az elmúlt héten

Kábszer, színesfém és üzemanyag-tolvajok, meg egy ideges vásárló - ez történt az elmúlt héten

A Budaörsi Rendőrkapitányság illetékességi területén 2014. szeptember 22- 28. között 7 közúti közlekedési baleset történt, melyből 4 esetben anyagi kár keletkezett, ketten könnyű sérülést, míg egy ember súlyos sérülést szenvedett. A budaörsi nyomozók és vizsgálók 11 bűnügyben tettek vádemelési javaslatot az illetékes ügyészség felé, továbbá 4 esetben kezdeményezték a gyanúsítottak bíróság elé állítását.
 
 
Nem kapta vissza a laptopját, ezért beleöklözött egy hűtőbe
 
Rongálás miatt indult eljárás R. Csaba 39 éves budakeszi lakos ellen. A férfi 2014. szeptember 21-én délután az egyik budaörsi elektronikai áruházban a korábban szervizbe leadott laptopját szerette volna átvenni, de mivel papírokat nem vitt magával, nem adták ki a gépet. R. Csaba ezt sérelmezte, majd elindult az áruházból kifelé, majd a bejáratnál elhelyezett kombinált hűtő ajtajára kézzel jó erősen rávágott, amitől az behorpadt. R. Csaba másnap a délutáni órákban ismét megjelent az áruházban, hogy átvegye a leadott laptopot, ekkor a budaörsi körzeti megbízottak elfogták és a rendőrkapitányságra vitték kihallgatni.
 
Üzemanyagot loptak
 
Lopás miatt V. Csaba 42 éves budapesti lakos ellen folytatnak eljárást. A férfi – eddig ismeretlen társával együtt – 2014. szeptember 22-én éjjel Törökbálinton, az Anna-hegyi pihenőhelynél parkoló teherautó üzemanyagtartályát kinyitotta, miközben a sofőr az autóban aludt. 150 liter gázolajat szívott le műanyag kannákba, melyekből hármat bepakoltak V. Csaba autójába. A rendőrök eközben érték tetten a két férfit, akik a kannákat hátrahagyva elfutottak a helyszínről. A törökbálinti járőrök V. Csabát elfogták, társa azonban elmenekült. A fővárosi férfit a kapitányságon kihallgatták, ismeretlen társának azonosítása és felkutatása folyamatban van.
 
Kábítószert találtak náluk
 
Kábítószer birtoklása miatt folyik eljárás N. Nóra 20 éves budakeszi és V. Nikolett 18 éves pátyi lakos ellen. A fiatal lányokat 2014. szeptember 23-án este igazoltatták a rendőrök Pátyon. Az ellenőrzés során mindkettőjüknél kábítószergyanús növényi származékok találtak. N. Nóra és V. Nikolett a kábítószer fogyasztás tényét elismerte, melyet a velük szemben alkalmazott drog-gyorsteszt is alátámasztott. A lányokat a Budakeszi Rendőrőrs körzeti megbízottjai a Budaörsi Rendőrkapitányságon hallgatták ki.
 
Az egyik gyanúsított munkahelyéről loptak színesfémet
 
Lopás miatt O. Norbert 27 éves érdi lakos, T. Alpár 28 éves budapesti lakos és F. József 41 éves kiskunhalasi lakos ellen indult eljárás. O. Norbert és T. Alpár megállapodtak abban, hogy utóbbi biatorbágyi munkahelyén több részletben összegyűjti az ón- és alumínium darabokat, valamint a nyomtatott áramkör lapokat. Az összegyűjtött színesfémet szemetes zsákokba csomagolta és a veszélyes anyagok között rejtette el. O. Norbert megegyezett F. Józseffel - a telephelyről veszélyes hulladékokat elszállító teherautó vezetőjével -, hogy a pótkocsijára felrakodott konténerekbe rejtett színesfémeket egy előre megbeszélt helyen átadja neki, aztán ő értékesíti a lopott fémeket. A részleteket a három férfi többször megbeszélte, majd 2014. szeptember 25-én kihozták a zsákokat a telephelyről. A budaörsi nyomozók akkor érték tetten a két férfit, amikor ők éppen O. Norbert gépkocsijába pakolták át az eltulajdonított színesfémet a biatorbágyi telephely közelében. T. Alpárt a rendőrök a munkahelyén fogták el. A három férfit a Budaörsi Rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként hallgatták ki őket. 
 
További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Manapság már szinte minden egyes feladatnak, ami fellelhető a háztartásban, annak elérhető a gépesített megold...
Bővebben >>