. Ma Henrik napja van.
Június 30-ig ki kell irtani a parlagfüvet!
2012-06-21 13:09:53
Június 30-ig ki kell irtani a parlagfüvet!

Június 30-ig ki kell irtani a parlagfüvet!

Június 30-ig lehet a parlagfű-irtást elvégezni, ezután már büntetésre számíthatunk, ha a növény megtalálható a telkünkön.
 
Jordán László, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) növény-, talaj- és erdővédelmi elnökhelyettese budapesti sajtótájékoztatón közölte az információt. Ha a megadott dátum után a hatóság parlagfüvet fedez fel valaki földterületén, különböző szankciókat szabhat ki a tulajdonosra - pénzbírságot, közérdekű védekezést illetve kényszerkaszálást rendelhet el.
 
A bírság összege első esetben 15 ezer forint és 5 millió forint között lehet, visszaeső felelőtlen földtulajdonosok azonban még ennél többre is számíthatnak.
 
Sokan szenvednek hazánkban a  parlagfű okozta allergiától, ezért a szigorúság - az allergia legsúlyosabb tünetei között az asztma kialakulása és a fulladás veszélye is fennáll.
További híreink
Dr. Magyar György az elszámoltatások jogi buktatóiról
Évtizedek óta várja a lakosság legnagyobb része, hogy amikor hatalomváltás adódik a politikában, akkor a törvénytelenül megszerzett anyagi javakat az új hatalom az állami...
2024-07-14 12:22:51, Hírek, Környezetünk Bővebben
Itt mindenkinek elment a józan esze...?
Azért azt elvártam volna, hogy a magyar ellenzéki politikusok tiltakoznak, felhívják a nemzetközi szervezetek figyelmet arra, hogy az orbáni Magyarországon nyílt fasiszta...
2024-06-29 11:57:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Hamarosan startol a VéNégy Fesztivál, 4 nap varázslat a Dunakanyarban
A kiemelkedő színházi-, és utcaszínházi produkciók, valamint családi programok mellett pezsgő zenei élet várja a kultúra szerelmeseit június 20. és 23. között Nagymaroson.
2024-06-04 15:41:55, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Azért azt elvártam volna, hogy a magyar ellenzéki politikusok tiltakoznak, felhívják a nemzetközi szervezetek ...
Bővebben >>