. Ma Emma napja van.
Június 30-ig ki kell irtani a parlagfüvet!
2012-06-21 13:09:53
Június 30-ig ki kell irtani a parlagfüvet!

Június 30-ig ki kell irtani a parlagfüvet!

Június 30-ig lehet a parlagfű-irtást elvégezni, ezután már büntetésre számíthatunk, ha a növény megtalálható a telkünkön.
 
Jordán László, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) növény-, talaj- és erdővédelmi elnökhelyettese budapesti sajtótájékoztatón közölte az információt. Ha a megadott dátum után a hatóság parlagfüvet fedez fel valaki földterületén, különböző szankciókat szabhat ki a tulajdonosra - pénzbírságot, közérdekű védekezést illetve kényszerkaszálást rendelhet el.
 
A bírság összege első esetben 15 ezer forint és 5 millió forint között lehet, visszaeső felelőtlen földtulajdonosok azonban még ennél többre is számíthatnak.
 
Sokan szenvednek hazánkban a  parlagfű okozta allergiától, ezért a szigorúság - az allergia legsúlyosabb tünetei között az asztma kialakulása és a fulladás veszélye is fennáll.
További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Manapság már szinte minden egyes feladatnak, ami fellelhető a háztartásban, annak elérhető a gépesített megold...
Bővebben >>