. Ma Barbara, Borbála napja van.
Június 30-ig ki kell irtani a parlagfüvet!
2012-06-21 13:09:53
Június 30-ig ki kell irtani a parlagfüvet!

Június 30-ig ki kell irtani a parlagfüvet!

Június 30-ig lehet a parlagfű-irtást elvégezni, ezután már büntetésre számíthatunk, ha a növény megtalálható a telkünkön.
 
Jordán László, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) növény-, talaj- és erdővédelmi elnökhelyettese budapesti sajtótájékoztatón közölte az információt. Ha a megadott dátum után a hatóság parlagfüvet fedez fel valaki földterületén, különböző szankciókat szabhat ki a tulajdonosra - pénzbírságot, közérdekű védekezést illetve kényszerkaszálást rendelhet el.
 
A bírság összege első esetben 15 ezer forint és 5 millió forint között lehet, visszaeső felelőtlen földtulajdonosok azonban még ennél többre is számíthatnak.
 
Sokan szenvednek hazánkban a  parlagfű okozta allergiától, ezért a szigorúság - az allergia legsúlyosabb tünetei között az asztma kialakulása és a fulladás veszélye is fennáll.
További híreink
Görög Zita: a „dubajozós” ismert celebek bármilyen perverzióra kaphatóak
A modell a Telexnek adott interjúban idézte fel, hogy pánikrohamot kapott, amikor Dubaiban meglátta, hogy pénzt dugdosnak a nők bugyijába. Az arab világban tiltott a pros...
2023-11-11 16:09:29, Hírek, Környezetünk Bővebben
Feltárult Hosszú Katinka titka
Megható fotóval jelentkezett a világklasszis sportoló.
2023-03-17 19:48:53, Hírek, Környezetünk Bővebben
A Jézuskától gyönyörű erdélyi turnét remél(t) Tóth Gabi énekes
Tóth Gabi arról mesélt, hogy hogyan telt náluk a karácsony. Szerinte az ünnepek ideje alatt a felnőttek is megtehetik, hogy a gyermeki énjük eluralkodjon rajtuk.
2022-12-31 12:30:42, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A diktátorokat általában a realitásoktól elszakadt, magányos emberként írják le a politikai elemzők. Tévednéne...
Bővebben >>