. Ma Márk napja van.
Jótékonysági tábor Szadán, az esélyegyenlőség jegyében
2012-06-28 09:14:03
Jótékonysági tábor Szadán, az esélyegyenlőség jegyében

Jótékonysági tábor Szadán, az esélyegyenlőség jegyében

Június végén különleges eseményt jelenthet be az innovatív fejlesztéseiről és szolgáltatásairól is híres Nextent Informatika Zrt. Ezúttal rendhagyó módon nem egy új fejlesztéssel gazdagodott a cég termékportfóliója, hanem egy különleges ajándékkal lepnek meg 30 hátrányos helyzetű kisiskolás gyermeket. A cég támogatásának köszönhetően ugyanis a galgamácsai Fekete István Általános Iskola alsós diákjai közül harminc kisiskolás 3 napos táborozáson vehet részt Szadán, egy különlegesen szép helyen épült Waldorf óvodában, ahol vidám nyári kalandok, új barátságok, új ismeretek várják őket.


A Szadai Meseház Waldorf Óvodában egy rendhagyó tábor kerül megrendezésre június 27. és 29. között, melynek előzményei a télbe nyúlnak vissza. Novemberben a civil szervezetek számára megrendezett különleges árverésen, az ún. Civil Licit rendezvényen a Nextent Zrt. fő támogatóként vett részt, és a licit végén 4 civil szervezet szolgáltatását vásárolta meg összesen 680.000 forint értékben. Többek között a Szadai Meseház Kulturális Alapítvány által a cégben dolgozók gyermekeinek részére kínált tábor is a kosarukba került.

 

A Nextent vezetősége azonban úgy döntött, hogy nem saját gyermekeik számára szeretnék felhasználni a 3 napos lehetőséget, hanem felajánlják azt egy hátrányos helyzetű kisiskolás közösségnek, választásuk pedig a galgamácsai Fekete István Általános Iskolára esett.

 

Az iskola 151 tanulójának 43 %-a halmozottan hátrányos helyzetű, ezért az iskolában egy speciális módszerrel tanítanak. Az ún. „komplex instrukciós program” olyan tanítási módszer, mely lehetővé teszi a tanárok számára a magas szintű csoportmunka szervezését olyan osztályokban, ahol a tanulók közötti tudásbeli különbség és kifejezőkészség tág határok között mozog. A program alkalmas a tanulásban lemaradt tanulók esélyegyenlőségének megteremtésére a csoportmunkára alapozva.

 

A Nextent Informatkai Zrt. támogatását örömmel fogadta az iskola vezetése, és persze az érintett diákok is. A 3 napos szadai táborban a gyermekek jókedvéről többféleképpen is gondoskodnak a szervezők, valamint az óvoda pedagógusai és a meghívott szakemberek. Lesz sok szabadtéri program- az erdőtől övezett réten álló óvoda igényesen kialakított játszókertjében. Ezen kívül készülnek kirándulással a környék védett és különleges természeti kincsei között, de nem maradhat el a csoportos kézműves foglalkozások sora sem. Ezen kívül még szabad játékkal és egyéb programokkal várják a gyerekeket.

 

Teszik mindezt a környezettudatosságra nevelés jegyében természetes környezetben, természetes alapanyagokkal és egészséges táplálékokkal.

A tábor zárónapján, június 29-én, 11-órától élő népzenével kísért szabadtéri ebéd lesz, amire a pályázatot szervező Civil Licit munkatársai és a támogatást nyújtó Nextent Informatika Zrt. önkéntesei is ellátogatnak a gyermekekhez, ahol együtt, bográcsban főzik meg az ebédet és néhány órát közös játékkal töltenek a kicsikkel.

Utoljára frissítve: 2012-06-28 14:39:07

További híreink
Száz éves a Vaskapu turistaház
Ma a Vaskapu turistaházban étterem, szálláshely, pihenőszoba áll a turisták rendelkezésére, nagy külső - rendszerint virágokkal díszített - teraszáról gyönyörű kilátás ny...
2014-04-28 11:08:56, Hírek, Megosztom Bővebben
Állatok álma - jótékonysági bál
Állatok álma néven szerveznek jótékonysági rendezvényt április 26-án Monoron. A szervezők a rendezvényen befolyt teljes összeggel az ország egyetlen lómentő szervezetét, ...
2014-03-24 15:28:22, Hírek, Megosztom Bővebben
'Szállj be te is' Cegléden a Közgázban
A „Szállj be te is” program lényege, hogy az értelmi fogyatékkal élők sporttal elért sikerein keresztül bepillantást nyerjünk a fogyatékkal élők életébe, problémáiba.
2014-03-20 13:58:13, Hírek, Megosztom Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>