. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Jobbik Meleg Tagozat
2012-07-11 14:20:10
Jobbik Meleg Tagozat

Jobbik Meleg Tagozat

Még nem tudhatjuk, hogy iróniának szánták-e, vagy komolyan gondolták azok a résztvevők, akik a múlt szombati Budapest Pride melegfesztivál résztvevőiként szerették volna fejük fölé emelni azt a táblát, amin a Jobbik Meleg Tagozat felirat volt látható.

 

A rendőrség megítélése szerint túl provokatív volt a szöveg, ezért a résztvevőknek nem engedték felmutatni. A Társaság a Szabad Jogokért (TASZ) közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy a hatóságnak ehhez nem volt joga. Csak és kizárólag a gyülekezési törvényben foglaltak szerint járhattak volna el, például ha a résztvevők felfegyverkezve jelentek volna meg - ekkor avatkozhattak volna be, és akár fel is oszlathatták volna a tüntetést.

 

Az viszont végül nem derült ki, hogy a résztvevők komolyan gondolták-e, hogy hitvallást tesznek politikai hovatartozásukról, amit ezúton szerettek volna látványosan kinyilvánítani, vagy csak provokációnak szánták-e a táblát. Illetve az sem kizárható, hogy a zsidók után, megkezdődött a melegek beszivárgása is a pártba (lásd korábbi írásunk).

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az egyik legnépszerűbb megoldás ablakok, erkélyajtók esetében: a bukó-nyíló nyitásmód
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghatározza a kényelmet, a komfortot és a használat egyszerűségét...
2024-03-27 10:19:44, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tű...
Bővebben >>