. Ma Emma napja van.
Itt az idő! Csatlakozókat vár a Roma Rom Összefogás
2014-04-12 17:09:47
Itt az idő! Csatlakozókat vár a Roma Rom Összefogás

Itt az idő! Csatlakozókat vár a Roma Rom Összefogás

A Roma Rom Összefogás (MÖRSSZ) szervezete úgy döntött, itt az ideje, hogy a kezükbe vegyék a cigányság sorsát. Úgy érzik, sem a roma társadalom tagjait, sem a legszegényebb réteget nem képviselik megfelelően a mai helyzetben, de ők magukra vállalnák a feladatot. Mostanra az egyesület elég erősnek érzi magát ahhoz, hogy ezt a munát megkezdje. Ehhez toboroznak tagokat, akik egyetértenek azzal a szándékukkal, hogy tenni kell a nem csak a romákért, hanem a legszegényebbekért, akik hazánkban élnek.
 
Ennek érdekében a szervezet az alábbi közleményt küldte el nekünk: 
 
Szeretett, Kedves Barátaink, Testvéreink! 
 
Úgy gondoljuk, keserű szájízzel tapasztaltátok Ti is, hogy a roma társadalom nagy tábora a múlt héten össze-vissza voksolt, és az induló roma képviseleti pártok semmilyen eredményt nem értek el. Nem kutatni akarjuk az okát, csak megerősíteni benneteket abban, hogy jó lenne egységes közösséget alkotunk! Szervezetünk szilárd elhatározása, hogy egybegyűjtse mindazon szervezeteket, akik tenni szeretnének a szegények érdekében, akár cigányok azok, akár nem. 
 
Szervezetünk, a Roma Rom Összefogás nem akarja senkire ráerőltetni a meglátásait, ezért egyelőre a tenni vágyó és együtt gondolkodni kész demokratákat keressük. A majdani szervezetnek tisztségviselőit pedig demokratikus úton szeretnénk megtalálni, megszavaztatni. Ennek a testületnek kellene aztán döntenie a szerveződés tevékenységéről, politikájának arculatáról. Szövetségi politikájáról.
 
Kérünk ezért Titeket, hogy csatlakozási szándékokat küldjétek el hozzánk, amit mi nagy szeretettel, és tisztelettel várunk. Természetesnek vesszük, ha közös szervező munkánk elősegítése érdekében megírjátok, milyen jellegű feladatot tudnátok vállalni. Várjuk minden irányú javaslataitokat, és bármilyen meglátásotokra is igényt tartunk. Minél szélesebb körben kellene partnereket keresni, hogy a szervezetben minden tenni akaró, jó szándékú ember elképzelése, akarata érvényesülhessen. Demokratikus alapokon állva kívánjuk a kisemmizett, eldobott roma és nem roma nemzet érdekét szolgálni. Itt az ideje, hogy a romákért és nem romákért tegyünk, hogy ne kelljen évek múlva szégyenkeznünk, mert nem tettünk meg mindent, amire lehetőségünk nyílik, nyílott! 
 
Rajta hát, barátaink, fogjunk össze és harcoljunk együtt, egymásért, a családunkért! Ha egyetértetek, akkor az alábbi e-mail címre írjatok: morrsz@freemail.hu
 
Várunk minden jelentkezőt, aki csatlakozni szeretne ehhez a munkához!
 
Horváth Tibor és Nagy Sándor

Utoljára frissítve: 2014-04-12 17:10:23

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az egyik legnépszerűbb megoldás ablakok, erkélyajtók esetében: a bukó-nyíló nyitásmód
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghatározza a kényelmet, a komfortot és a használat egyszerűségét...
2024-03-27 10:19:44, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Amikor az időjárás kellemesre fordul, beköszönt a tavasz, nemcsak a ruhatárunkat frissítjük fel, szívesen újít...
Bővebben >>