. Ma Móric napja van.
Ismerje meg a 3D nyomtatók világát, és szerezzen be Ön is egyet!
2020-06-21 12:35:16
Ismerje meg a 3D nyomtatók világát, és szerezzen be Ön is egyet!

Ismerje meg a 3D nyomtatók világát, és szerezzen be Ön is egyet!

Éppen ezért az árak is csökkenésnek indultak, így szinte már mindenki számára elérhetővé váltak a piacon. Kifejezetten hasznos lehet kisgyermekek oktatásakor, így iskolákban, intézményekben és otthonában is jó helye lehet a nyomtatónak.

 

Mire való a 3D nyomtató?

 

Mindenkinek jó lehet, aki szeretné kreativitását kiélni vagy esetleg munkájában hasznát venni az eszköznek. Amennyiben az additív gyártási eljárást veszi figyelembe, és ily módon szeretné kipróbálni a 3D nyomtatót, akkor ebben az esetben nem egy, már létező anyagot bont le faragással. Ezen folyamat alkalmazásakor egy új figurát épít fel, méghozzá úgy, hogy rétegről rétegre haladva, kifejezetten nagy figyelmet fordítva az anyagpazarlás mellőzésére. Az ilyen jellegű eszközök tárháza igen széles, mivel képes lehet rozsdamentes acél, ezüst, arany vagy titánium ötvözet nyomtatására egyaránt.

 

Összességében 7 eljárást különböztethetünk meg, amelyből 3 lakossági és 4 ipari körülmények között lehetséges. Legkönnyebben olvasztott huzallerakásos technológiájút lehet beszerezni. Hőmérsékletére való tekintettel 200 Celsius-fokon működik, így otthon is biztonsággal használható, természetesen a megfelelő óvintézkedések mellett.

 

Fontosabb paraméterek meghatározása

 

Az additív eljárás során, mivel ön építi fel teljes mértékben a figurát, így arra is gondolnia kell, hogy mivel nem áll meg a levegőben az anyag, így szüksége lesz támasztékra, amelyet a nyomtatás-előkészítő szoftverben tud kiválasztani. Ennek a szoftvernek köszönhetően képes lesz meghatározni, hogy hova kell huzalokat tennie annak érdekében, hogy a figura egyben maradjon. Ezeket a huzalokat egy egyszerű mozdulattal a végén el is tudja távolítani.

 

Fontos paraméter lehet a nyomtatótér mérete, mivel ez határozza meg az elkészíthető nyomatok nagyságát.

 

Másik tulajdonság a rétegvastagság, amely azt határozza meg, hogy a nyomtatófej milyen vastagságban képes egymásra rakni a rétegeket. Minél nagyobb az érték, annál szebb a végeredmény. Ennek a biztosításában a legjobb, ha olyan 3D nyomtatót szerez be, amely feje cserélhető, így variálható.

 

Amennyiben Ön is szeretné kreativitását kibontakoztatni és megvalósítani képzelete szüleményét, akkor keresse fel a BestMarkt weboldalát, ahol számos termék közül válogathat különböző jellegzetességei alapján.

További híreink
Hogy zajlik egy kutya örökbefogadása?
Előbb-utóbb sok ember életében elérkezik a pillanat, amikor szeretne maga mellé egy négylábú társat. Egy olyan valakit, aki felnéz rá, ragaszkodik hozzá, akiről gondoskod...
2020-09-17 21:42:22, Hírek, Könnyű Bővebben
Hazánk legkeresettebb papagájfajtái
Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek manapság a különböző papagájfajták, hiszen nagyon sokan adják madártartásra a fejüket. Nekik szeretnénk kedvezni, valamint azoknak...
2020-09-17 21:40:10, Hírek, Könnyű Bővebben
Egy kedvelt női cipőmárka – a Remonte
Szívesen vásárolnál csak egyetlen megbízható cipőmárka kollekcióiból, különböző stílusú cipőket? Bizony nem csalás, nem ámítás, léteznek olyan márkák, amelyek valamennyi ...
2020-07-16 20:32:35, Hírek, Könnyű Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az új tanévtől csökkenti, majd teljesen megvonja a kormány a kiegészítő támogatást a Magyar Evangéliumi Testvé...
Bővebben >>