. Ma Gerzson napja van.
Interjú az Israel Magazine-ban Dániel Péterrel
2014-03-10 10:43:42
Interjú az Israel Magazine-ban Dániel Péterrel

Interjú az Israel Magazine-ban Dániel Péterrel

Néhány napja "A zsidó ügyvéd, aki szembeszállt a magyarországi antiszemitizmussal" címmel megjelent interjúban Dániel Péter részletesen beszámolt egy francia újságírónak a véleménye szerint Magyarországon tomboló antiszemitizmusról, az Orbán-kormány által mesterségesen újjáélesztett Horthy-kultuszról, illetve a kivándorlása előtt ellene irányuló támadásokról, rasszista fenyegetésekről és koncepciós perekről. Az Israel Magazine Kanadában, Franciaországban, Svájcban és Belgiumban is megjelenik. Dániel Péter azt mondja, továbbra is mindent elkövet, hogy a világ megismerhesse a jelenlegi, szomorú és felháborító magyar valóságot.
 
"Az interjúban elmondtam, hogy a feleségemmel együtt el kellett meneküljünk a magyarországi antiszemitizmus, az ellenünk irányuló súlyos támadások és fenyegetések miatt. 
 
Meséltem a Magyar Gárda elnevezésű, félkatonai és teljesen fasiszta szervezetről, amelyik a jogerős bírósági betiltás ellenére is folytatja jogsértő és felháborító működését, megsértve ezzel a Párizsi Békeszerződés vonatkozó rendelkezéseit, valamint a Magyar Köztársaság vonatkozó jogszabályait is. 
 
Elmondtam, hogy 2008-ban ingyen vállaltam ügyvédként a jogi képviseletet a "gárdaperben", az egyik felperesi beavatkozó megbízása alapján. 
 
Elmondtam, hogy később, 2011-ben és 2012-ben már civiljogi aktivistaként tüntettem az új-nyilas gárda ellen, hiszen a jogi győzelem ellenére az orbáni diktatúra nem gondoskodott a szervezet tényleges betiltásáról. 
 
Elmeséltem a Kereki Horthy-szobor történetét, illetve azt, hogy a faszobor vörösre festését követően milyen életveszélyes fenyegetéseket kaptam. 
 
Szóba került az Andrássy úti lincselési kísérlet, ahol 200-300 neonáci akart bántalmazni, miközben zúgott a "MOCSKOS ZSIDÓ!" kórus. 
 
Elmondtam, hogy egyetlen gyanúsítás sem történt az ügyben, amely minimum csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság volt, de álláspontom szerint megvalósította a közösség tagja elleni erőszak bűntettét is. 
 
Elmondtam, hogy néhány héttel később a Hősök terén ismét meg akart lincselni a jobbikos-gárdista csőcselék, Zagyva Gyula parlamenti képviselő vezetésével. 
 
Szóba került a budapesti Holokauszt-emlékmű meggyalázása, amelyre súlyos antiszemita fenyegetéseket írtak a magyar új-nyilasok és részben nekem címezték ezeket az antiszemita gyalázkodásokat. 
 
Elmondtam, hogy egy vidéki focimeccsen 10 méteres molinón hirdették a neonácik: "DÁNIEL HÍV A DUNA, VÁR A MÁV!" amely felirat nyilvánvaló antiszemita utalás a vészkorszak idején elkövetett deportálásokra, a marhavagonokra és a pesti Duna-parton 1944-ben, a magyar nyilasok által elkövetett vérengzésre. 
 
Szóba került, hogy a háborús bűnös Wass Albert mára a nemzeti alaptanterv része, a magyar házelnök pedig nyilas írót temet Erdélyben..."
 

Utoljára frissítve: 2014-03-10 10:44:40

További híreink
Valami baj van a világgal
Felfoghatatlanok a tegnapi kőbányai bestiális gyilkosság részletei. Az áldozat, Kata 23 éves, fiatal lány. Egyedül élt a Kolozsvári utcában egy társasházi lakásban. Az o...
2019-07-31 12:47:40, Hírek, Kitekintő Bővebben
Papokkal házasodnának az olasz nők - Ferenc pápához folyamodtak
Levélben fordult a katolikus egyházfőhöz huszonhat olaszországi nő azzal a kéréssel, hogy engedélyezze, hogy az általuk szeretett papok elvehessék őket feleségül.
2014-05-19 09:45:38, Hírek, Kitekintő Bővebben
Rokkant férfit vertek meg a buszon
A Kecskeméti Járási Ügyészség könnyű testi sértés bűntette miatt vádiratot nyújtott be a Kecskeméti Járásbírósághoz egy 58 éves ballószögi férfi ellen, aki a Kecskemét – ...
2013-12-19 12:47:18, Hírek, Kitekintő Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
2007-től volt a Budapest Pride szervezője, ahol először a Budapest Pride Filmfesztiválon dolgozott, 2013-től p...
Bővebben >>