. Ma Mária napja van.
Idősek a kutyákért – kutyák az idősekért
2013-05-13 09:15:20
Idősek a kutyákért – kutyák az idősekért

Idősek a kutyákért – kutyák az idősekért

2013. április elején elindult az „Idősek a kutyákért – Kutyák az idősekért” program, amely egy közös megállapodással jött  létre a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, Törökbálint Város Polgármesteri Hivatal, Zöldsziget Állatvédő Baráti Kör és az Vahúr-Vet Állatorvosi Rendelő között.
 
Az együttműködés lényege, hogy segítséget nyújtson, olyan idős embereknek, akik szeretnének kutyát tartani, azonban ezt az anyagi körülményeik nem teszik lehetővé. A program az együttműködő felek segítségével csökkenti a kutyatartás költségeit, ezzel is ösztönöve az idős emberek kutyatartási szándékát.
 
A rendőrség szempontjából elsősorban a bűnmegelőzési célok kerültek a központba. Reméljük, hogy a programmal az idősek sérelmére elkövetett bűncselekmények elkövetőit visszaszorítjuk. A kutya jelenléte egy hívatlan személy számára eggyel több ok, hogy egy ingatlan területére ne menjen be, tartva attól, hogy a kutya agresszíven lép fel ellene vagy csak egyszerűen tart a lebukástól a kutya jelzése, ugatása miatt.
 
2013. május 09-én  Káldi Balázs r. százados a Törökbálinti Rendőrőrs őrsparancsnoka, Turai István Törökbálint polgármestere, valamint Tuncsik József a menhely tulajdonosa és Dr. Hegedűs Tamás a Zöldsziget Állatvédő Baráti Kör elnöke látogatást tett Eszter néninél, az egyik örökbefogadónál, hogy megnézzék hogyan alakul a kapcsolata a kapott ebbel.
 
Az idős asszony és a menhelyről fogadott Pikszi nevű kutyus között különleges kötelék alakult ki. Pikszi, a 7 éves keverék kutya rendkívül hálás az örökbefogadásért és kitűnően végzi a házőrzői feladatot, védi a területét és vigyáz Eszter nénire.
 
A programot egyelőre próba jellegűen indították el 1 évre Törökbálint területén, jelenleg 3 fő részvételével. Az örökbefogadók a Törökbálinti Rendőrőrsön tudtak jelentkezni, de két hely továbbra is szabad még. Jelentkezni és érdeklődni az őrsön lehet, hivatali munkaidőben a 06-23-335-037-es telefonszámon.
 
Forrás: Budaörsi Rk.

Utoljára frissítve: 2013-05-13 09:16:04

További híreink
Halott csecsemőt találtak Érden
Állampolgári bejelentés alapján jelentek meg a Pest megyei nyomozók január 11-én az esti órákban egy érdi családi háznál, ahol egy csecsemő holttestet találtak.
2017-01-12 07:50:57, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Egy női holttestet találtak Pilisvörösvár külterületén
Egy női holttestet találtak egy Pilisvörösvár melletti szántóföldön pénteken - közölte a rendőrség honlapján.
2016-12-31 00:03:03, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Autóbalesetben meghalt egy férfi Abonynál
Felborult egy személyautó a 4-es főút abonyi elkerülő szakaszán vasárnap este, a balesetben egy férfi meghalt - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvi...
2016-12-18 21:02:56, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Miután Orbán Viktor a lengyel erőkkel összefogva Brüsszelnél megállította a libernyák brigádok nemzetközi táma...
Bővebben >>