. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Idősek a kutyákért – kutyák az idősekért
2013-05-13 09:15:20
Idősek a kutyákért – kutyák az idősekért

Idősek a kutyákért – kutyák az idősekért

2013. április elején elindult az „Idősek a kutyákért – Kutyák az idősekért” program, amely egy közös megállapodással jött  létre a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, Törökbálint Város Polgármesteri Hivatal, Zöldsziget Állatvédő Baráti Kör és az Vahúr-Vet Állatorvosi Rendelő között.
 
Az együttműködés lényege, hogy segítséget nyújtson, olyan idős embereknek, akik szeretnének kutyát tartani, azonban ezt az anyagi körülményeik nem teszik lehetővé. A program az együttműködő felek segítségével csökkenti a kutyatartás költségeit, ezzel is ösztönöve az idős emberek kutyatartási szándékát.
 
A rendőrség szempontjából elsősorban a bűnmegelőzési célok kerültek a központba. Reméljük, hogy a programmal az idősek sérelmére elkövetett bűncselekmények elkövetőit visszaszorítjuk. A kutya jelenléte egy hívatlan személy számára eggyel több ok, hogy egy ingatlan területére ne menjen be, tartva attól, hogy a kutya agresszíven lép fel ellene vagy csak egyszerűen tart a lebukástól a kutya jelzése, ugatása miatt.
 
2013. május 09-én  Káldi Balázs r. százados a Törökbálinti Rendőrőrs őrsparancsnoka, Turai István Törökbálint polgármestere, valamint Tuncsik József a menhely tulajdonosa és Dr. Hegedűs Tamás a Zöldsziget Állatvédő Baráti Kör elnöke látogatást tett Eszter néninél, az egyik örökbefogadónál, hogy megnézzék hogyan alakul a kapcsolata a kapott ebbel.
 
Az idős asszony és a menhelyről fogadott Pikszi nevű kutyus között különleges kötelék alakult ki. Pikszi, a 7 éves keverék kutya rendkívül hálás az örökbefogadásért és kitűnően végzi a házőrzői feladatot, védi a területét és vigyáz Eszter nénire.
 
A programot egyelőre próba jellegűen indították el 1 évre Törökbálint területén, jelenleg 3 fő részvételével. Az örökbefogadók a Törökbálinti Rendőrőrsön tudtak jelentkezni, de két hely továbbra is szabad még. Jelentkezni és érdeklődni az őrsön lehet, hivatali munkaidőben a 06-23-335-037-es telefonszámon.
 
Forrás: Budaörsi Rk.

Utoljára frissítve: 2013-05-13 09:16:04

További híreink
Tehetségek kibontakozását segítő programok a Károlin
Képességek fejlesztése az intelligenciaterületek tükrében a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karán.
2021-01-26 17:02:58, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Meghalt Sas József
82 éves korában meghalt Sas József színész-humorista, írja a Blikk. A hírt a családja is megerősítette az ATV-nek.
2021-01-17 11:49:46, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
A koronavírusba halt bele Böröndi Tamás, nem volt alapbetegsége
A Vidám Színpad 65 éves igazgatója koronavírussal küzdött, és ebbe halt bele 65 évesen – erősítette meg a család engedélyével a Blikknek az intézmény sajtóreferense, aki ...
2020-11-25 10:36:48, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, és tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától első fokú ítéletéb...
Bővebben >>