. Ma Antal napja van.
Hogyan újítsuk fel a meglévő kerítésünket?
2020-11-16 19:57:59
Hogyan újítsuk fel a meglévő kerítésünket?

Hogyan újítsuk fel a meglévő kerítésünket?

Egy masszív, időtálló kerítés építése azonban igencsak megterhelő anyagilag, de ha van már egy stabil alapunk, ám unjuk a meglévő kerítésünket, esetleg ráférne némi modernizálás, akkor nem szükséges az egészet lecserélni, hiszen néhány apróbb változtatással akár fel is újíthatjuk.

 

Tegyünk fel (új) burkolatot!

 

A legtöbb kerítés rendelkezik lábazattal, illetve oszlopokkal, melyeket többnyire betonból készítenek. Ennek az egyszerűen elkészíthető, költséghatékony alapanyagnak azonban van egy hátránya: nem túl esztétikus. Egy unalmas, szürke betonépítmény nem igazán megnyerő látvány, főleg, ha nem csak lábazatként használjuk, hanem a kerítés összességében csak egy tömör, magas betonfalból áll. 

 

Egy izgalmas burkolattal azonban máris sokkal megnyerőbbé varázsolhatjuk! Használhatunk bátran szeletelt téglát, terméskövet, homokkövet, mészkövet, de akár gránitot is. Ezzel a megoldással szinte új életet lehelünk a kerítésbe anélkül, hogy nulláról újra kellett volna építenünk. 

 

Természetesen a burkolat nem csak a tömör kerítéseknél alkalmazható, hiszen egy léckerítés lábazatát vagy kovácsoltvas kerítés tartóoszlopait is gyönyörűen feldobhatjuk vele. A lényeg, hogy a választott burkolat passzoljon a kerítés többi részéhez.

 

Cseréljük le a kerítéselemeket!

 

A régi fa kerítéslécek már korhadtak, a fémrács felett pedig eljárt az idő? Ha a lábazatunk megfelelő, akkor ahhoz nem érdemes hozzányúlni, viszont a többi kerítéselemet bátran cseréljük le! Ha igazán mutatós, de egyben időtálló megoldást szeretnénk, akkor nézzünk szét a Nívó Kerítés weboldalán. A cég olyan acél-, illetve alumínium kerítéseket forgalmaz, amelyek megrendelhetőek akár teljesen élethű, fahatású festéssel is, szerkezetileg viszont sokkal strapabíróbbak az igazi fánál.

 

Ha a meglévő lábazatra új kerítéselemeket teszünk, az máris nagyot dob az összképen, ha pedig mindezt még egy új burkolattal is kiegészítjük, akkor rá sem ismerünk majd a régi kerítésünkre! 

 

Ha tényleg csak apró változtatásokat szeretnénk…

 

Az előbbi módszerekkel ugyan tökéletesen újjá lehet varázsolni egy már meglévő kerítést, de ha mégsem szeretnénk teljesen megváltoztatni, vagy esetleg a költségvetésünkbe jelenleg nem fér bele egy nagyobb horderejű kiadás, akkor sem kell teljesen lemondanunk a kerítés megszépítéséről.

 

Ha a faléceket egy alapos csiszolással rendbe tesszük, majd a régitől eltérő színűre lefestjük, azzal máris némileg új kinézetet adunk kerítésünknek. Ugyanígy, a kovácsolt vason is segíthet egy rozsdamentesítés, és más színre festés, de akár a tömör betonkerítés is átszínezhető. 

 

Már ezekkel az apróságokkal is nagyon sokat tehetünk azért, hogy a kerítés ne a megszokott, unalmas kinézetével, hanem frissen megújulva várjon minket haza egy-egy fárasztó nap végén. 

Utoljára frissítve: 2020-11-17 14:31:37

További híreink
Családi programok járvány idején
Javában benne vagyunk a koronavírus-járvány második hullámában. Bár a „maradj otthon” kampány kicsit alább hagyott továbbra se menjünk, ha lehet nagy tömeges helyekre, cs...
2021-01-15 23:09:49, Hírek, Könnyű Bővebben
A magas IQ még nem garancia az óvodai vagy iskolai beilleszkedésre
Az ember azt gondolná, hogy ha egy képességből minél több van, annál jobb. Esetünkben valóban nem gond a magas IQ hányados (intelligence quotient, más néven intelligencia...
2021-01-15 23:07:04, Hírek, Könnyű Bővebben
A téli grillezés nélkülözhetetlen kellékei
Grillezni nem csupán a nyári forróságban lehet, hanem a téli hidegben is, hacsak nem szakad éppen az eső vagy a hó. Persze ha valamilyen fix féltető vagy pergola alatt vé...
2021-01-15 23:03:45, Hírek, Könnyű Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A kormánypártok által hirdetett értékek és az fideszes politikusok életvitele közti harmóniába vetett hitet er...
Bővebben >>