. Ma Márk napja van.
Hogyan újítsuk fel a meglévő kerítésünket?
2020-11-16 19:57:59
Hogyan újítsuk fel a meglévő kerítésünket?

Hogyan újítsuk fel a meglévő kerítésünket?

Egy masszív, időtálló kerítés építése azonban igencsak megterhelő anyagilag, de ha van már egy stabil alapunk, ám unjuk a meglévő kerítésünket, esetleg ráférne némi modernizálás, akkor nem szükséges az egészet lecserélni, hiszen néhány apróbb változtatással akár fel is újíthatjuk.

 

Tegyünk fel (új) burkolatot!

 

A legtöbb kerítés rendelkezik lábazattal, illetve oszlopokkal, melyeket többnyire betonból készítenek. Ennek az egyszerűen elkészíthető, költséghatékony alapanyagnak azonban van egy hátránya: nem túl esztétikus. Egy unalmas, szürke betonépítmény nem igazán megnyerő látvány, főleg, ha nem csak lábazatként használjuk, hanem a kerítés összességében csak egy tömör, magas betonfalból áll. 

 

Egy izgalmas burkolattal azonban máris sokkal megnyerőbbé varázsolhatjuk! Használhatunk bátran szeletelt téglát, terméskövet, homokkövet, mészkövet, de akár gránitot is. Ezzel a megoldással szinte új életet lehelünk a kerítésbe anélkül, hogy nulláról újra kellett volna építenünk. 

 

Természetesen a burkolat nem csak a tömör kerítéseknél alkalmazható, hiszen egy léckerítés lábazatát vagy kovácsoltvas kerítés tartóoszlopait is gyönyörűen feldobhatjuk vele. A lényeg, hogy a választott burkolat passzoljon a kerítés többi részéhez.

 

Cseréljük le a kerítéselemeket!

 

A régi fa kerítéslécek már korhadtak, a fémrács felett pedig eljárt az idő? Ha a lábazatunk megfelelő, akkor ahhoz nem érdemes hozzányúlni, viszont a többi kerítéselemet bátran cseréljük le! Ha igazán mutatós, de egyben időtálló megoldást szeretnénk, akkor nézzünk szét a Nívó Kerítés weboldalán. A cég olyan acél-, illetve alumínium kerítéseket forgalmaz, amelyek megrendelhetőek akár teljesen élethű, fahatású festéssel is, szerkezetileg viszont sokkal strapabíróbbak az igazi fánál.

 

Ha a meglévő lábazatra új kerítéselemeket teszünk, az máris nagyot dob az összképen, ha pedig mindezt még egy új burkolattal is kiegészítjük, akkor rá sem ismerünk majd a régi kerítésünkre! 

 

Ha tényleg csak apró változtatásokat szeretnénk…

 

Az előbbi módszerekkel ugyan tökéletesen újjá lehet varázsolni egy már meglévő kerítést, de ha mégsem szeretnénk teljesen megváltoztatni, vagy esetleg a költségvetésünkbe jelenleg nem fér bele egy nagyobb horderejű kiadás, akkor sem kell teljesen lemondanunk a kerítés megszépítéséről.

 

Ha a faléceket egy alapos csiszolással rendbe tesszük, majd a régitől eltérő színűre lefestjük, azzal máris némileg új kinézetet adunk kerítésünknek. Ugyanígy, a kovácsolt vason is segíthet egy rozsdamentesítés, és más színre festés, de akár a tömör betonkerítés is átszínezhető. 

 

Már ezekkel az apróságokkal is nagyon sokat tehetünk azért, hogy a kerítés ne a megszokott, unalmas kinézetével, hanem frissen megújulva várjon minket haza egy-egy fárasztó nap végén. 

Utoljára frissítve: 2020-11-17 14:31:37

További híreink
Lehetséges általános közérzet-javulás egy táplálékkiegészítőtől?
A tudományos hírek időről időre felkapnak egy-egy hatóanyagot vagy terméket, számos pozitívummal kecsegtetve bennünket, amennyiben rendszeres fogyasztóivá válunk. Ám soks...
2024-04-19 08:47:57, Hírek, Könnyű Bővebben
A mosogatógépek innovatív fejlődésen mentek át
Manapság már szinte minden egyes feladatnak, ami fellelhető a háztartásban, annak elérhető a gépesített megoldása vagy a más módon egyszerűbbé tett változata. Ezeket azér...
2024-04-16 14:26:28, Hírek, Könnyű Bővebben
Ismerkedj meg a lakásfelújítás legfontosabb építőanyagaival!
Amikor az időjárás kellemesre fordul, beköszönt a tavasz, nemcsak a ruhatárunkat frissítjük fel, szívesen újítjuk meg az élettereinket is, és vágunk bele a télen tervezge...
2024-04-11 17:07:13, Hírek, Könnyű Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>