. Ma Vendel napja van.
Hogy zajlik egy kutya örökbefogadása?
2020-09-17 21:42:22
Hogy zajlik egy kutya örökbefogadása?

Hogy zajlik egy kutya örökbefogadása?

A tenyésztőtől való vásárlást viszont egyre kevesebben engedhetik meg maguknak, a szaporítók tevékenységének támogatása pedig több okból is ellenzett. A menhelyek viszont teli vannak kidobott, ám szeretetre éhes kutyusokkal, akik csak az álomgazdira várnak. Tehát a legjobb, amit tehetsz, az az örökbefogadás. Nézzük most meg ennek a menetét röviden.

 

Első lépés: készülj fel a gazdiságra!

 

Mielőtt ellátogatnál a menhelyre, alaposan gondold végig, hogy valóban tudsz-e megfelelően gondoskodni egy kutyáról. Vállalod a vele kapcsolatos összes felelősséget? Nem fogsz ráunni pár hét vagy hónap után? Tudsz vele minden nap órákat foglalkozni?

 

Amennyiben fejben készen állsz a feladatra, jöhetnek a kutyatartáshoz szükséges tárgyi feltételek. Fekvőhely, játékok, póráz, bundaápoló kellékek, kertes ház esetén pedig a kerítés megerősítése. Illetve nem szabad megfeledkezned a kutyaeledelről sem.

 

A hipermarketek sokszor silány minőségű kínálata helyett válaszd inkább a Kutyakajas.hu Webáruházat, ahol például a német prémium márka, a Josera tápjait is megtalálod. Az első osztályú alapanyagokból készült eledelek között találsz megfelelőt kölyöknek, felnőttnek, idősnek, illetve kis- vagy nagytestű, illetve speciális energiaigényű kutyusoknak is. Egy jó eleséggel már rengeteget tettél jövendőbeli kutyád egészségéért.

 

Második lépés: a menhelyen

 

A menhelyi dolgozók már rengeteg, rossz körülmények között tartott állattal találkoztak, ezért alaposan megválogatják, hogy kinek adnak örökbe. Ezért valószínűleg veled is alaposan elbeszélgetnek majd. A sok, részletes kérdéssel arról szeretnének meggyőződni, hogy a kutya valóban jó helyre kerül-e majd. Valamint jól ismerik a náluk lévő ebeket, és tudnak javasolni olyat, aki megfelel majd az igényeidnek.

 

Ezután jöhet a személyes megismerkedés. A rengeteg csillogó szempár és simogatásra vágyó fejecske közül valóban nehéz választani, ezért akár többször is felkeresheted a menhelyet (sőt, valahol kikötés, hogy többször találkoznod kell a kutyával, mielőtt elhozod).

 

Harmadik lépés: az új otthon

 

Ha sikerült rálelned újdonsült családtagodra, még akad néhány elintéznivalód. Ki kell töltened egy örökbefogadási szerződést, valamint a kutyára is vár egy orvosi vizsgálat, melynek során megkapja az oltásait, a chipet az adataiddal, illetve egyes esetekben az ivartalanításra is ekkor kerül sor. Bár a kutyáért külön nem kell fizetni, viszont az orvosi költségeket neked kell állnod.

 

Egyes menhelyek megengedik, hogy te vidd haza az ebet, míg máshol ragaszkodnak ahhoz, hogy ők szállítsák el a kutyust új otthonába. Ezzel ellenőrzik, hogy valóban megfelelőek-e a tartási körülmények.

További híreink
A kültéri világítás korszerűsítésének lehetőségei
A kültéri világítást időről időre bizony erősen javasolt újragondolni, mégpedig nemcsak esztétikai, hanem biztonság, vagyonvédelmi, illetve anyagi megfontolásból is. A ci...
2020-10-12 19:39:31, Hírek, Könnyű Bővebben
A Hikvision koax audio termékek alkalmazásából fakadó előnyök
Amennyiben a beltéri biztonság érdekében a képi rögzítés mellett a hanghatások is fontosak a számunkra, akkor a Hikvision koax audio termékek alkalmazását mindenképp érde...
2020-09-24 19:36:59, Hírek, Könnyű Bővebben
Hazánk legkeresettebb papagájfajtái
Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek manapság a különböző papagájfajták, hiszen nagyon sokan adják madártartásra a fejüket. Nekik szeretnénk kedvezni, valamint azoknak...
2020-09-17 21:40:10, Hírek, Könnyű Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Lemondott szeptember 30-ai hatállyal a Fejér megyei Perkáta polgármestere, Somogyi Balázs, valamint Bogó Anikó...
Bővebben >>